ΤΟΠΙΚΑ

Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν τη Μαγνησία ~ Κινδύνεψαν δύο άτομα στα Καλά Νερά

θυελλώδεις-άνεμοι-σάρωσαν-τη-μαγνησί-52451

Κινδύνεψαν δύο άτομα στα Καλά Νερά

Θυελλώδεις άνεμοι, που έπνεαν χθες στη Μαγνησία Β.Α. με ένταση έως 7 Μποφόρ επειδή ήταν «στεριανοί», κινητοποίησαν Λιμεναρχεία, Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και το Δήμο Βόλου.

Στα Καλά Νερά 70χρονος ήταν πάνω στην κωπήλατη λέμβο, έκτασης τεσσάρων μέτρων όταν στις 7 το απόγευμα λόγω των ισχυρών ανέμων, φοβήθηκε ότι θα παρασυρόταν στον Παγασητικό και βούτηξε με κίνδυνο της ζωής του να βγει κολυμπώντας στη θάλασσα.

Ο γιος του που τον είδε στο νερό, βούτηξε για να τον σώσει και ευτυχώς καθώς βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από την ακτή, οι δύο άνδρες κατάφεραν να βγουν έξω καλά στην υγεία τους.

Ηδη περιπολικό όχημα του Λιμεναρχείου και σκάφος, που ειδοποιήθηκε από πολίτες που κάλεσαν σε βοήθεια όταν είδαν δύο ανθρώπους στη θάλασσα και τη λέμβο να πλέει ακυβέρνητη, προσέγγιζε την περιοχή.

Ευτυχώς πατέρας και γιος ήταν καλά στην υγεία τους. Παρά την παρότρυνση των λιμενικών, δεν δέχτηκαν να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών

Στο μεταξύ στο Λιμεναρχείο σήμανε συναγερμός γιατί το σκάφος έπλεε ακυβέρνητο.

Τηλέφωνα στην Πυροσβεστική

Δέντρο στην οδό Δον Δαλεζίου και Δημάρχου Γεωργιάδη δεν άντεξε τους δυνατούς ανέμους και έγειρε, ευτυχώς χωρίς να προκαλέσει ζημιές. Πολίτες ειδοποίησαν την Πυροσβεστική για την κοπή του δέντρου.

Σε επιφυλακή ήταν και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλμυρού, καθώς νωρίς το απόγευμα είχε εκδηλωθεί φωτιά στην περιοχή μεταξύ Αϊδινίου με Δημητριάδα και για λόγους πρόληψης το κλιμάκιο παρέμενε στον τόπο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου