ΤΟΠΙΚΑ

Ευαρέσκεια του Επιμελητηρίου για το Θ. Νάκο

ευαρέσκεια-του-επιμελητηρίου-για-το-θ-851206

Για τη συμβολή του στο νέο νομοσχέδιο που καθορίζει τις διαδικασίες χορήγησης άδειας ίδρυσης – εγκατάστασης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος

Με δήλωσή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Γεώργιος Σπηλιόπουλος χαιρετίζει την Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων Υπουργείων Ανάπτυξης & Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, που καθορίζει τις διαδικασίες χορήγησης άδειας ίδρυσης – εγκατάστασης και λειτουργίας καταστήματος ή επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Σχετικά με βελτιώσεις που έγιναν στη χορήγηση άδειας υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο κ. Σπηλιόπουλος επεσήμανε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικές, δεδομένου ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και διευκολύνουν τις επιχειρήσεις του κλάδου.
Αναφερόμενος τέλος στο γεγονός, ότι οι προτάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) σχετικά με το θέμα αυτό έγιναν το σύνολό τους αποδεκτές, τόνισε ότι η συνεργασία των συναρμόδιων Υπουργείων Ανάπτυξης και Εσωτερικών με την Ομοσπονδία υπήρξε άριστη, σε σημείο που απέδωσε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.
Για το λόγο αυτό κοινοποίησε την πιο κάτω επιστολή προς τον Υφυπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Νάκο Αθανάσιο.
«Κύριε Υπουργέ,

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση το Επιμελητήριο Μαγνησίας ενημερώθηκε για την πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης να προχωρήσουν σε απλούστευση των διαδικασιών, που αφορούν τις άδειες ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Επειδή γνωρίζουμε κ. Υπουργέ την προσωπική σας συμβολή, προκειμένου να ικανοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα Επιμελητηρίου Μαγνησίας και του επιχειρηματικού κόσμου του Νομού μας θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε προσωπικά και να σας διαβεβαιώσουμε ότι προσβλέπουμε στη συνεχή συνεργασία για την προώθηση λύσεων στα θέματα που απασχολούν τις παραγωγικές τάξεις της Μαγνησίας.
Η πρωτοβουλία αυτή, για την οποία γνωρίζουμε καθοριστική ήταν και η δική σας συμβολή, αποτελεί σημαντική τομή, αφού ενισχύει την επιχειρηματικότητα και απαλλάσσει τον επιχειρηματικό κόσμο από μια σειρά γραφειοκρατικών διαδικασιών που κόστιζαν σε χρόνο και σε χρήμα, χωρίς να προσφέρουν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα θέλουμε να σταθούμε στην απόφαση που αφορά τη στη μεταβίβαση της άδειας της επιχείρησης, καθώς αυτή αφορά πλέον την κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή και όχι τα πρόσωπα, γεγονός που σημαίνει ότι όταν μεταβιβάζεται μια επιχείρηση δεν απαιτείται επανέκδοση της άδειας λειτουργίας της. Αυτό καθ’ αυτό το γεγονός σημαίνει ότι μια επιχείρηση, ακόμη και σε περίπτωση μεταβίβασης της, δεν διακόπτει τη λειτουργία της και ουσιαστικά δεν αρχίζει από μηδενική βάση τη λειτουργία της.
Κύριε Υπουργέ,
Κλείνοντας θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να σας ευχαριστήσουμε για την ανταπόκριση και τις προσπάθειες σας στην επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων του επιχειρηματικού κόσμου του Νομού μας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου