ΤΟΠΙΚΑ

Λάβρος κατά των κυβερνητικών επιλογών

λάβρος-κατά-των-κυβερνητικών-επιλογώ-53461

Για την αγροτική πολιτική και το νόμο 4015 ο Ν. Πρίντζος στη Γενική Συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ

«Αστραψε και βρόντηξε» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, κ. Νικήτας Πρίντζος, από το βήμα της 65ης Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΣΕΓΕΣ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου στην Αθήνα, κατά των κυβερνητικών επιλογών, τόσο στα θέματα που αφορούν την αγροτική πολιτική, όσο και στην επιμονή της διατήρησης του νόμου 4015 για τους συνεταιρισμούς, τον οποίο χαρακτήρισε ανεφάρμοστο.

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος της πρώην ΕΑΣ Βόλου και νυν πρωτοβάθμιου συνεταιρισμού, ενώ τόνισε πως κυβέρνηση, αντιπολίτευση, κόμματα, φορείς, ντόπιοι και ξένοι οργανισμοί ομονοούν ως προς τη σημασία του ευαίσθητου αγροτικού τομέα για την εθνική οικονομία, και αφού ξεκαθάρισε πως και ο ίδιος προέρχεται από τον κυβερνητικό πολιτικό χώρο, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στον αγροτικό κλάδο (εγκατάλειψη της υπαίθρου, υψηλό κόστος παραγωγής, ελλειμματική παραγωγή που φθίνει σε κτηνοτροφικά προϊόντα, κ.α.), αναρωτήθηκε εάν πράγματι πιστεύει κανείς στα αλήθεια πως μπορεί να υπάρξει αγροτική ανάπτυξη.

Επί του θέματος, επισήμανε πως πρώτα θα πρέπει να υπάρξει μια Εθνική Αγροτική Πολιτική με συγκεκριμένες κατευθύνσεις για τον χαρακτήρα της και στη συνέχεια να «κουμπώσει» πάνω της η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε. και όχι να συμβαίνει το αντίθετο.

Τέλος όσον αφορά στο νόμο 4015 για τις συνεταιριστικές οργανώσεις τον χαρακτήρισε πρακτικά ανεφάρμοστο, αφού εδώ και πέντε χρόνια αδυνατεί να τεθεί σε εφαρμογή και κατέληξε με την προειδοποίηση πως «Κάποτε η οργή γίνεται αγανάκτηση και δεν ξέρω που μπορεί να οδηγήσει η κατάσταση όταν γίνεται αυτό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου