ΤΟΠΙΚΑ

Σε οικονομική ακινησία η Ι.Μ. Δημητριάδος

σε-οικονομική-ακινησία-η-ι-μ-δημητριάδ-54955

Ο Δήμος Βόλου δέσμευσε τραπεζικό της λογαριασμό και δεν μπορεί να πληρώσει το προσωπικό της

Σε οικονομική ακινησία έχει καθηλωθεί τον τελευταίο ένα μήνα η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, μετά τη δέσμευση τραπεζικού της λογαριασμού από το Δήμο Βόλου. Χρέη από πρόστιμα για πολεοδομικές παραβάσεις που βεβαιώθηκαν εις βάρος της Μητρόπολης, ήταν η αφορμή να κινηθούν ήδη από τον περασμένο Αύγουστο οι διαδικασίες κατάσχεσης του τραπεζικού της λογαριασμού, μέσα από τον οποίο γίνεται η μισθοδοσία των εργαζομένων αλλά και η πληρωμή των συνεργείων για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και συγκεκριμένα για το Βρεφονηπιακό σταθμό στην Αγριά και το νέο Σπίτι Γαλήνης.

Ο λογαριασμός της Μητρόπολης δεσμεύτηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου. Εκτοτε δεν μπορεί να γίνει ούτε η μισθοδοσία των εργαζομένων που απασχολούνται στην Ι.Μ. Δημητριάδος, ούτε να προχωρήσουν και οι εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ηδη η Μητρόπολη έχει υποβάλλει αίτημα ρύθμισης οφειλών προς τα δημοτικά ταμεία για την αποπληρωμή του χρέους της. Το θέμα αναμένεται να εξεταστεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου, την ερχόμενη Δευτέρα, στη μία το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα χρέη της Μητρόπολης, ανέρχονται στο ποσό των 60.000 ευρώ περίπου. Πρόκειται για οφειλές από πρόστιμα που επιβλήθηκαν από την Διεύθυνση Πολεοδομίας σε βάρος της τοπικής Εκκλησίας. Εργασίες υποστήριξης του Οικοτροφείου της Ι.Μ. Δημητριάδος, χωρίς οικοδομική άδεια, αλλά και το αυθαίρετο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του Ι.Ν. Παναγίας στη Γορίτσα (Παναγία Τρύπα), προκάλεσαν την επιβολή διπλού προστίμου ύψους 60.000 ευρώ.

Μέχρι σήμερα η Εκκλησία δεν μπόρεσε να αποπληρώσει τα πρόστιμα και για το λόγο αυτό ζητά διακανονισμό σε μηνιαίες δόσεις. Φαίνεται όμως ότι ούτε οι δόσεις θα πληρωθούν αφού η Μητρόπολη, αποφάσισε να επιβάλλει ενοίκιο στο Δήμο Βόλου, ύψους 80.000 ευρώ για την εκμίσθωση χώρων της επί δύο χρόνια για τη στέγαση του Δημοτικού Σχολείου Μελισσατίκων αλλά και για δύο αίθουσες όπου στεγάζονται μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας. Ετσι, με τη ρύθμιση των δόσεων, αναμένεται να γίνει συμψηφισμός των οφειλών της μιας πλευράς προς την άλλη. «Ελπίζω μέσα στο μήνα να απελευθερωθεί ο λογαριασμός για να δώσουμε στους ανθρώπους τα χρήματά τους», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος.

Σε υποθήκη ακίνητα

Στο μεταξύ, στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, αναμένεται να τεθεί προς έγκριση πρόταση για την εγγραφή υποθήκης ή προσημείωσης ακινήτων που ανήκουν σε οφειλέτες του Δήμου.

Επιπλέον αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για τη συνέχιση του έργου, βελτίωσης του δικτύου ποδηλατοδρόμων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου