ΤΟΠΙΚΑ

Τραυματίστηκαν δύο μαθητές!

τραυματίστηκαν-δύο-μαθητές-851206

Τρία τετραγωνικά μέτρα σοβάς που αποκολλήθηκε από την οροφή σχολικής αίθουσας, έπεσε πάνω σε μαθητές της Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς, τραυματίζοντας δύο παιδιά, που χρειάστηκε να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.
Ο σοβάς αποκολλήθηκε στη διάρκεια που δάσκαλος παρέδιδε μάθημα, πέφτοντας με δύναμη στο κεφάλι και στις πλάτες των 15 περίπου μαθητών της τάξης. Δυνατός κρότος, σύννεφο σκόνης και μεγάλα κομμάτια σοβά που κατέληξαν πάνω στα παιδιά, είχαν ως αποτέλεσμα να ακολουθήσουν μέσα στην αίθουσα σκηνές πανικού.
Άμεσα και με ψυχραιμία ο εκπαιδευτικός απομάκρυνε τα πανικόβλητα παιδιά από το χώρο και μαζί με συναδέλφους του φρόντισαν να δουν πόσα είχαν τραυματιστεί.
Αρκετοί μαθητές υπέστησαν πολύ ελαφρούς τραυματισμούς, ενώ δύο χρειάστηκε να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας, από όπου αναχώρησαν για το σπίτι τους λίγο αργότερα, μετά από φροντίδα που δέχθηκαν από γιατρούς.
Η διδασκαλία στο Δημοτικό Σχολείο διακόπηκε, ενώ σήμερα δεν θα λειτουργήσει, προκειμένου κλιμάκιο μηχανικών της Νομαρχίας να προχωρήσει σε αυτοψία.
Όλα αυτά συνέβησαν σε ένα σχολικό κτίριο που παραδόθηκε σε λειτουργία πριν από οκτώ χρόνια!
Τίποτε στους εσωτερικούς χώρους του διδακτηρίου δεν προϊδέαζε για την υποχώρηση των σοβάδων, ανέφερε η δήμαρχος Ζαγοράς Αφροδίτη Μανίνη, η οποία έσπευσε στη σχολική μονάδα, μόλις ενημερώθηκε τι είχε συμβεί.
Όπως την ενημέρωσαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, καμία ένδειξη από «φούσκωμα» υγρασίας στην οροφή και τους τοίχους δεν υπήρξε που να δείχνει ότι υπάρχει περίπτωση αποκόλλησης σοβάδων.
Η δήμαρχος Ζαγοράς ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας Μαγνησίας και σήμερα κλιμάκιο μηχανικών αναμένεται να επισκεφθεί το σχολείο, προκειμένου να προχωρήσει σε αυτοψία και να αποφανθεί για τους λόγους που το ταβάνι «πλάκωσε» τη σχολική τάξη.
Σύμφωνα με την κ. Μανίνη, παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για νέο σχολικό κτίριο, από την αρχή που ξεκίνησε να λειτουργεί αντιμετωπίστηκαν προβλήματα με τη στέγη του διδακτηρίου. Χρειάστηκαν πολλαπλές επισκευές της σχολικής στέγης, ενώ η τελευταία μεγάλη επισκευή έγινε το 2006.
Έκτοτε κανένα άλλο πρόβλημα δεν παρουσιάστηκε στο κτίριο, μέχρι χθες, πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.
Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς δεν πρόλαβαν μετά το συμβάν να επαναρχίσουν τα μαθήματα, ενώ μακριά από τις σχολικές αίθουσες θα μείνουν και σήμερα και έως ότου μηχανικοί αποφανθούν ότι δεν υπάρχει άλλος κίνδυνος για τη σωματική τους ακεραιότητα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου