ΤΟΠΙΚΑ

Φόβοι για την υγιεινή και καθαριότητα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

φόβοι-για-την-υγιεινή-και-καθαριότητα-55504

Μετά την είσοδο εργολάβου εκφράζονται από τις 27 καθαρίστριες που κινδυνεύουν με απόλυση

Καμπανάκι για την καθαριότητα και υγιεινή στους χώρους του Πανεπιστημίου, από 1η Νοεμβρίου, οπότε και το έργο της καθαριότητας αναλαμβάνει εργολάβος, χτυπούν οι καθαρίστριες του ιδρύματος.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σήμερα, οι 27 καθαρίστριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Θόλο του κτιρίου Παπαστράτου και στη συνέχεια πορεία στην κεντρική αγορά επί της Ερμού. Διαμαρτύρονται για την είσοδο στο ίδρυμα εργολάβου, που θα αναλάβει την καθαριότητα των κτιρίων, εκτοπίζοντας τις ίδιες από τις θέσεις εργασίας τους.

Εως και τις 31 Οκτωβρίου, την καθαριότητα των πανεπιστημιακών κτιρίων στο Βόλο, έχουν οι ίδιες οι καθαρίστριες. Από 1η Νοεμβρίου, όμως, τα ηνία της καθαριότητας αναλαμβάνει εργολάβος. Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αν και συναντά τις συντονισμένες αντιδράσεις από τις καθαρίστριες.

Βάσει του προϋπολογισμού της εργολαβίας καθαριότητας, προβλέπεται ότι θα εργάζεται το μισό προσωπικό από αυτό που απασχολείται σήμερα. Αυτό για τις καθαρίστριες σημαίνει ότι κάποιες θα δουν την πόρτα της εξόδου από το ίδρυμα και κάποιες θα αναγκαστούν να δουλεύουν εκ περιτροπής, με μισό ένσημο και μισό μεροκάματο. Το μείζον πρόβλημα, ωστόσο, για τις ίδιες είναι το γεγονός ότι από τη στιγμή που το προσωπικό θα είναι λιγότερο και θα εργάζεται λιγότερες ώρες, δημιουργείται πρόβλημα με την καθαριότητα και υγιεινή των χώρων του Πανεπιστημίου, τους οποίους επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες φοιτητές και μαζί τους καθηγητές.

«Δώσαμε αγώνα για να διώξουμε τους εργολάβους από την καθαριότητα και τώρα επιστρέφουν», διαμαρτυρήθηκε το μέλος του συλλόγου καθαριστριών Μαρία Πλαγερά, καταγγέλλοντας τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργο Πετράκο για έλλειψη βούλησης να δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει εργασιακές και κοινωνικές προεκτάσεις.

Οι καθαρίστριες μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στην Ερμού, ζητώντας τη συμπαράσταση των πολιτών στον αγώνα τους, ενώ είχαν στο πλευρό τους, εκπροσώπους του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων.

Σχετικά άρθρα:

Αγωνιστικό ραντεβού στο Θόλο σήμερα στις 12μ.

Διπλό μέτωπο… μάχης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ανοιξαν οι ασκοί του Αιόλου

Παράσταση διαμαρτυρίας από τις καθαρίστριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Πόρτα εξόδου από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας βλέπουν οι καθαρίστριες

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου