ΤΟΠΙΚΑ

Αρρυθμίες στο ακτινολογικό του ΠΕΔΥ ~ Στον αέρα ο προγραμματισμός ραντεβού

αρρυθμίες-στο-ακτινολογικό-του-πεδυ-σ-56243

Εξετάσεις κλείνουν για το Νοέμβριο, καθώς με δύο υπαλλήλους το τμήμα αδυνατεί να καλύψει όλες τις ανάγκες

«Φρένο» στα ραντεβού για ακτινογραφίες, μαστογραφίες και ειδικές εξετάσεις για την οστεοπόρωση. Το Ακτινολογικό Τμήμα του ΠΕΔΥ Βόλου έχει απομείνει με δύο υπαλλήλους, καθώς με απόφαση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας μετακινήθηκαν δύο χειριστές στο Νοσοκομείο Βόλου και όλος ο προγραμματισμός «τινάχτηκε» στον αέρα.

Στο Ακτινολογικό του ΠΕΔΥ απασχολούνται συνολικά έξι υπάλληλοι, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με απασχόληση σε δύο βάρδιες στο Βόλο (πρωί και απόγευμα), κάθε Τρίτη και Τετάρτη το πρωί εξυπηρετούν περιστατικά στη Νέα Ιωνία, ενώ επίσης μεταβαίνουν και στο ΠΕΔΥ Αλμυρού όποτε απουσιάζει ο μοναδικός συνάδελφός τους στο ακτινολογικό της περιοχής για να καλύψουν τη δική του βάρδια.

Μετά από τη μετακίνηση των δύο υπαλλήλων στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, το τμήμα αποδεκατίστηκε καθώς οι δύο υπάλληλοι πρέπει να εξυπηρετήσουν όλα τα περιστατικά και ταυτόχρονα να προγραμματίσουν νέα ραντεβού, για πρωί και απόγευμα.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι εφικτό με αποτέλεσμα τα επόμενα προγραμματισμένα ραντεβού να καθορίζονται πλέον μετά τις 25 και 27 Οκτωβρίου και φυσικά για τον επόμενο μήνα. Στο Ακτινολογικό του ΠΕΔΥ εκτός από τις εξετάσεις που γίνονται στο συγκεκριμένο τμήμα γίνεται και προγραμματισμός των ραντεβού για οστεοπόρωση, μαστογραφία και διάφορες άλλες ακτίνες.

Οι υπάλληλοι του τμήματος έχουν ήδη μεταφέρει τη δυσφορία τους στη διεύθυνση των πολυϊατρείων, ζητώντας να βρεθεί λύση. Πλέον γίνονται αποδέκτες διαμαρτυριών από τους ασφαλισμένους που σπεύδουν να προγραμματίσουν διάφορες ακτινοδιαγωνιστικές εξετάσεις και πρέπει να εξυπηρετηθούν.

Οι δύο μετακινηθέντες υπάλληλοι παρουσιάστηκαν και ανέλαβαν υπηρεσία στο Νοσοκομείο πριν από μία εβδομάδα με την υπόμνηση εκ μέρους της 5ης ΥΠΕ ότι η «απόσπασή» τους θα είναι προσωρινή και μόνο για 20 ημέρες. Ωστόσο, οι υπάλληλοι του Ακτινολογικού εκφράζουν την ανησυχία τους, καθώς «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού». Δεν είναι δυνατόν, όπως τονίζεται, να επιχειρείται η έλλειψη προσωπικού σε τέτοιους τομείς να αντιμετωπιστεί εκ των έσω, με αποτέλεσμα όμως να προκαλούνται μεγάλες αρρυθμίες σε άλλα τμήματα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου