ΤΟΠΙΚΑ

Εξαγωγικό άνοιγμα στην Κένυα από τη Μαγνησία

εξαγωγικό-άνοιγμα-στην-κένυα-από-τη-μα-56347

Εντονο ενδιαφέρον τοπικών κατασκευαστικών εταιρειών εξαιτίας του κατασκευαστικού boomστη χώρα

Το πρώτο ενδιαφέρον για εξαγωγικό άνοιγμα κατασκευαστικών εταιρειών της Μαγνησίας στην Κένυα, εκδηλώθηκε χθες με αφορμή ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, με προσκεκλημένη την Πρόξενο της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελλάδα κ. Βίκυ Πανταζοπούλου, η οποία εξήγησε στους ενδιαφερόμενους τις ευκαιρίες ζωής, όπως τις χαρακτήρισε, που θα προκύψουν για τους επαγγελματίες λόγω του κατασκευαστικού boom στη χώρα.

Οπως εξήγησε η κ. Πανταζοπούλου, πρόκειται για μια μεγάλη, ανερχόμενη χώρα με 43 εκατ. πληθυσμό στην οποία σήμερα παρατηρούνται μεγάλες ανάγκες για έργα υποδομών. Μάλιστα υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στην Κένυα ελληνικές εταιρείες ή ελληνικά προϊόντα και γι’ αυτό το λόγο είναι ευκαιρία κάτω από στρατηγικό σχέδιο να εισέλθουν στην αγορά.

«Πραγματικά είναι ευκαιρία ζωής για τις τοπικές κατασκευαστικές εταιρείες να πάρουν ένα κομμάτι της πίτας από τα τεράστια έργα υποδομών που γίνονται στη χώρα. Οι σοβαροί επαγγελματίες με τεχνολογία θα εδραιωθούν και θα μείνουν για το υπόλοιπο της ζωής τους εκεί», τόνισε η κ. Παντοζοπούλου, προσθέτοντας ότι τα έργα στην Κένυα είναι καταγεγραμμένα και κοστολογημένα και ότι υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο, προκειμένου οι ελληνικές επιχειρήσεις που θα δουλέψουν εκεί να έχουν σοβαρά αποτέλεσμα.

Στη σημασία της εξωστρέφειας και της καινοτομίας αναφέρθηκε τέλος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης , τονίζοντας ότι οι Βολιώτες επιχειρηματίες μέσω της αποστολής που θα γίνει στην Κένυα τέλη Νοεμβρίου, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τέτοια βήματα.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου