ΤΟΠΙΚΑ

Στις προεκπτώσεις ελπίζουν οι έμποροι

στις-προεκπτώσεις-ελπίζουν-οι-έμπορο-851206

«Πρόωρες» προσφορές μια εβδομάδα σχεδόν πριν από την εναρκτήρια ημέρα των εκπτώσεων, την ερχόμενη Πέμπτη στις 15 Ιανουαρίου, σε μια απέλπιδα προσπάθεια των εμπόρων της Μαγνησίας να ανακάμψουν οι ίδιοι οικονομικά αλλά και η αγοραστική κίνηση στο Βόλο γενικότερα. Το ποσοστό του 30% εν τω μεταξύ αγγίζει η πτώση του τζίρου για τους εμπόρους στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.
Στη διαδικασία των προεκπτώσεων βρίσκονται τα εμπορικά καταστήματα. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες πραγματοποιούν ήδη κάποιες μικρές περικοπές στις τιμές, περιμένοντας και την επίσημη έναρξη των εκπτώσεων στις 15 Ιανουαρίου.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Αλέκος Μαγαλιός, «στα περισσότερα καταστήματα οι έμποροι κάνουν ήδη προεκπτώσεις, δηλαδή «κόβουν χρήματα», όπως συνηθίζουμε να λέμε στο ταμείο».
Ο κ. Μαγαλιός αποδίδει τη συγκεκριμένη κατάσταση στο γεγονός ότι η κίνηση δεν ήταν καθόλου ικανοποιητική ούτε και στην εορταστική περίοδο, με αποτέλεσμα πολλοί καταστηματάρχες να μην μπορούν να επανέλθουν οικονομικά και είναι ένας τρόπος γι’ αυτούς να προσελκύσουν από τώρα το αγοραστικό κοινό.
«Πρέπει να ξανακατέβει ο κόσμος στο εμπορικό κέντρο της αγοράς. Να μας εμπιστευθεί και να ανακάμψει η αγορά μας», επισήμανε ο κ. Μαγαλιός, ενώ ο ίδιος πρόσθεσε πως «αυτή τη στιγμή γίνονται οι προεκπτώσεις, αλλά ουσιαστικά δεν είναι πάγιο αξίωμα και δεν συμβαίνει σε όλα τα καταστήματα. Όποιος έμπορος επιθυμεί, κάνει καλύτερες τιμές στο ταμείο».
Να σημειωθεί πως οι έμποροι δεν αναρτούν ακόμα προσφορές στις βιτρίνες τους, καθώς εάν χαμηλώσουν από τώρα κατά πολύ τις τιμές τους, πριν την επίσημη έναρξη των εκπτώσεων δηλαδή, όταν θα πρέπει να προβούν σε πραγματικές εκπτώσεις και προσφορές, οι τιμές θα πρέπει να είναι πάρα πολύ χαμηλές, χωρίς ουσιαστικά να έχουν κανένα όφελος.
Ο κ. Μαγαλιός προέτρεψε τον κόσμο να εμπιστευτεί τη βολιώτικη αγορά την περίοδο των εκπτώσεων και δήλωσε σχετικά πως «ό,τι κάνουμε, δεν είναι μόνο προς όφελός μας, αλλά πάνω από όλα προς όφελος των ίδιων των καταναλωτών τους οποίους και σεβόμαστε».
Σε ό,τι αφορά την εορταστική περίοδο, κατά την οποία και οι έμποροι αδημονούσαν να ανακάμψει η αγορά, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου αναφέρει πως κατά μέσο όρο ο τζίρος ήταν πεσμένος φέτος σε ποσοστό που κυμάνθηκε από 15 έως και 30% σε σχέση με το 2007.
«Δεν θέλω να μιλήσουμε με μεμονωμένα περιστατικά αλλά κατά γενική ομολογία ο εμπορικός κόσμος του Βόλου υπέστη μεγάλη πληγή. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για εμάς», μας λέει ο κ. Μαγαλιός.
Όπως ο ίδιος τόνισε «ο Οκτώβριος ήταν ένας μήνας που ξεκίνησε σιγά – σιγά να διαφαίνεται η κρίση, ο Νοέμβριος είναι νεκρός μήνας για τους εμπόρους έτσι και αλλιώς και στη συνέχεια όταν είπαμε ότι ήρθε η ώρα να δουλέψουμε έγιναν όλα τα επεισόδια με το θάνατο του Αλέξη και χάσαμε πολύτιμες ημέρες δουλειάς. Την περίοδο των εορτών με τις βροχές και τα οικονομικά προβλήματα να διογκώνονται πάλι δεν καταφέραμε να ανακάμψουμε».
Αξίζει να αναφερθεί πως τα καταστήματα τα οποία «κινήθηκαν» περισσότερο στη διάρκεια των εορτών ήταν ουσιαστικά τα παιχνιδάδικα, δείχνοντας ότι για ακόμη μια χρονιά την τιμητική την περίοδο των εορτών έχουν τα παιδιά.
Κίνηση σημειώθηκε και στα καταστήματα παιδικής και νεανικής ένδυσης με το γυναικείο και αντρικό ντύσιμο, τα υποδήματα και τα υπόλοιπα καταστήματα να είναι οι «ριγμένοι» της υπόθεσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου