ΤΟΠΙΚΑ

Στα θρανία 69χρονος μαθητής ~ Αποτελεί φωτεινό παράδειγμα

στα-θρανία-69χρονος-μαθητής-αποτελεί-φ-60191

Ο Φίλιππος Καζιλάρης φοιτά στο σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, στο οποίο έγινε χθες ο αγιασμός – Βρίσκεται στο ίδιο σχολικό έτος με τα εγγόνια του!

Η μάθηση «χρόνια δεν κοιτά». Την έμπρακτη απόδειξη αποτελεί ο 69χρονος -κλείνει τα 70 σε λίγες ημέρες- Φίλιππος Καζιλάρης που φοιτά για δεύτερη χρονιά στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου. Στο χθεσινό αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς έστειλε το μήνυμα ότι από τη γνώση ο καθένας μόνο κέρδος μπορεί να αποκομίσει.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Τα δύσκολα χρόνια και η φτώχεια που παρελθόντος εμπόδισαν τον κ. Καζιλάρη στη νεαρή του ηλικία, όπως εξήγησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, να ολοκληρώσει το Γυμνάσιο, παρότι ήταν από τους πολύ καλούς μαθητές. Γι’ αυτό το λόγο πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στις σχολικές αίθουσες με στόχο να παραλάβει το πολυπόθητο απολυτήριο, αποτελώντας σήμερα για το σχολείο το «φωτεινό παράδειγμα».

Ο κ. Καζιλάρης τόνισε ότι σε λίγες ημέρες έχει τα γενέθλιά του και θα κλείσει τα 70 χρόνια, ωστόσο αυτό δεν τον σταματάει, αφού μετά το Γυμνάσιο δεν αποκλείει το γεγονός να συνεχίσει και στο Λύκειο.

«Ο Φίλιππος πέρα από το γεγονός ότι είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευόμενος που έχουμε φέτος, αποτελεί για όλους μας ένα λαμπρό παράδειγμα και περιγράφει ακριβώς την έννοια της δια βίου μάθησης», δήλωσε ο Διευθυντής του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας κ. Λίνος Βίγκλας, προσθέτοντας ότι αποτελεί τον πιο επιμελή και τακτικό μαθητή του σχολείου, αφού έχει ελάχιστες απουσίες και είναι από τους πρώτους μαθητές της τάξης σε επίδοση.

Ερωτηθείς ο κ. Φίλιππος Καζιλάρης, πώς πήρε την απόφαση να επιστρέψει στο σχολείο, μετά από τόσα χρόνια τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν ήξερα ότι υπάρχει στο Βόλο σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και το πληροφορήθηκα πέρσι από την τηλεόραση και έτσι πήρα την απόφαση να το τολμήσω και πραγματικά είναι πολύ περήφανος και ευχαριστημένος γι’ αυτό. Θεωρώ ότι όποιος έρθει στο σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει από τις γνώσεις που θα αποκομίσει».

Ο ίδιος αναφέροντας του λόγους που δεν κατάφερε να φοιτήσει ως έφηβος στο Γυμνάσιο, υπογράμμισε τα εξής: «Οι εποχές τότε ήταν δύσκολες. Παρότι ήμουν καλός μαθητής και πήρα το απολυτήριο μου με εννέα επειδή ήμασταν πολύτεκνη οικογένεια και λόγω φτώχειας τότε αναγκάστηκα να σταματήσω το σχολείο».

Στο Γυμνάσιο φοιτούν σήμερα τα εγγόνια του κ. Καζιλάρη, τα οποία ενθαρρύνουν τον παππού τους για την προσπάθειά του. «Γενικότερα πέρα από την οικογένειά μου ολόκληρη η γειτονιά με ενθαρρύνει και βλέπει θετικά ότι επέστρεψα στο σχολείο», κατάληξε ο ίδιος.

Με αφορμή το χθεσινό αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, ο Λίνος Βίγκλας ανέφερε ότι φέτος υπάρχει αύξηση στον αριθμό των μαθητών και αυτό δείχνει όπως τόνισε, την ανάγκη των ανθρώπων να αποκτήσουν το απολυτήριο Γυμνασίου προκειμένου να τους βοηθήσει το θέμα της εύρεσης εργασίας, προσθέτοντας ότι για κάποιους άλλους αποτελεί ένα όνειρο να τελειώσουν το Γυμνάσιο.

Τέλος ο κ. Βίγκλας τόνισε ότι αυτή τη στιγμή στο σχολείο υπάρχουν πέντε εκπαιδευτικοί ενώ στο επόμενο διάστημα θα στελεχωθεί και με υπόλοιπους ημερομίσθιους καθηγητές.

Σχετικά άρθρα:

Μαθητής ετών 69 στα θρανία του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου