ΤΟΠΙΚΑ

Ενάμισι τόνος πουλερικών για τα συσσίτια των απόρων

ενάμισι-τόνος-πουλερικών-για-τα-συσσί-61377

Βοήθεια της Μονής Βατοπαιδίου στο «Δος ημίν σήμερον» και τη Μητρόπολη Δημητριάδος

Ιδιαίτερα σημαντική βοήθεια προσφέρει για μια ακόμη φορά η Μονή Βατοπαιδίου στην τοπική Εκκλησία, και το «Δος ημίν σήμερον» η οποία μεταφράζεται σε ενάμιση, συνολικά, τόνο πουλερικών. Αρωγός και συμπαραστάτης του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου της Μητρόπολης Δημητριάδος και του «Δος ημίν σήμερον» γίνεται για μια ακόμη φορά η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, σε δύσκολους καιρούς κρίσης και ανέχειας.

Αυτή τη φορά, η Μονή Βατοπαιδίου, με πρωτοβουλία του Καθηγουμένου της Αρχιμ. Εφραίμ, απέστειλε, συγκεκριμένα, στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος ένα τόνο πουλερικών, ειδικά δε στο Κέντρο Σίτισης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, «Δος ημίν σήμερον», πεντακόσια κιλά πουλερικών, σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη καμπή της λειτουργίας του Κέντρου, κατά την οποία οι εισφορές σε χρήματα και είδος, έχουν μειωθεί κατά πολύ, ενώ, αντιθέτως, οι ανάγκες των συμπολιτών μας έχουν αυξητική πορεία.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος και η Τοπική Εκκλησία εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στους υπευθύνους της Μονής Βατοπαιδίου για την πολυσήμαντη στήριξη και βοήθειά της, με την ευχή οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης να βρουν μιμητές.

Ειδικώς σε ό,τι αφορά στο Κέντρο Σίτισης «Δος ημίν σήμερον», ο κ. Ιγνάτιος δήλωσε τα εξής: «Το κεντρικό συσσίτιο της Τοπικής μας Εκκλησίας «Δος ημίν σήμερον», ένα έργο πνοής, με ποικίλους συμβολισμούς στην εποχή της κρίσης, όσο και της περιφρόνησης του ανθρωπίνου προσώπου, παρά τις δυσκολίες, θα εξακολουθεί να προσφέρει τις ευεργετικές υπηρεσίες του στην τοπική μας κοινωνία, συμβάλλοντας, κατά το δυνατόν, στην ανακούφιση των ποικίλων αναγκών των εμπερίστατων αδελφών μας. Είναι ένα έργο για τη λειτουργία του οποίου εγγυούμαστε προσωπικώς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου