ΤΟΠΙΚΑ

Παραμύθια «ζωντανεύουν» τους τοίχους του 30ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου

παραμύθια-ζωντανεύουν-τους-τοίχου-64458

Η αρχή έγινε με το Μικρό Πρίγκιπα και έπεται συνέχεια

Γνωστά και αγαπημένα παραμύθια, θα ζωντανέψουν στους τοίχους του 30ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, στο πλαίσιο υλοποίησης ενός φιλόδοξου project. Η αρχή έγινε με τον Μικρό Πρίγκιπα και η προσπάθεια απέσπασε κολακευτικά σχόλια από όλους ενώ έδωσε το ερέθισμα στους μαθητές να ασχοληθούν πιο συστηματικά με το κλασικό αυτό έργο.

Η υλοποίηση του project ξεκίνησε από το Σάββατο 4 Οκτωβρίου, από τη νεαρή καλλιτέχνιδα Ντέπυ Αντωνίου, που είναι αδερφή μαθήτριας της γ’ τάξης του σχολείου. Αφιέρωσε προσωπικό χρόνο για να ζωγραφίσει τους τοίχους ενός διαδρόμου εμπνευσμένη από το παραμύθι του Μικρού Πρίγκιπα. Ανάλογη συνέχεια θα υπάρχει και για τους υπόλοιπους χώρους.

Ο ζωγραφισμένος τοίχος, άλλαξε άρδην την εικόνα του σχολείου. Ο διάδρομος από αδιάφορος και γκρίζος μεταμορφώθηκε σε ένα χαρούμενο και φωτεινό τοπίο, που προσφέρεται για την αποφόρτιση και απασχόληση των παιδιών κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Η Ντέπυ Αντωνίου κουράστηκε, αλλά το αποτέλεσμα την αποζημίωσε, όπως κι η αποδοχή του έργου της από τους μαθητές !

«Οι γονείς των μαθητών των 16ου– 30ού δημοτικών σχολείων Βόλου έχουν δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τη φροντίδα του χώρου στον οποίο τα παιδιά τους περνούν ένα μεγάλο χρονικό μέρος καθημερινά. Ετσι λοιπόν με την άψογη συνεργασία με τις διευθύνσεις των δυο σχολείων προσφέρουν εθελοντικά χρόνο και τεχνογνωσία ,ώστε τα παιδιά τους να ζουν σε ένα ακόμη καλύτερο σχολικό περιβάλλον που να τα γεμίζει χαρά καθώς οι εκπαιδευτικοί φροντίζουν για τη δημιουργία της κατάλληλης παιδαγωγικής ατμόσφαιρας ! Γι’ αυτόν το σκοπό ζωγραφίζουν και επισκευάζουν με προσωπική εργασία ότι χρειάζεται για να βελτιωθεί το σχολείο. Την προσπάθειά αυτή, στηρίζουν και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου αλλά και οι δυο διευθυντές με την καθοδήγηση των οποίων τα δυο σχολεία βρίσκονται στο κέντρο όλων των δημιουργικών δράσεων δημιουργώντας αίσθημα ασφάλειας και φροντίδας στους μαθητές. Μέσα σε αυτό το πνεύμα και τα ίδια τα παιδιά θέλουν να συμβάλλουν και ζητούν να ζωγραφίσουν, να βάψουν ή να κουβαλήσουν υλικά για να βοηθήσουν! Οι γονείς νιώθουν μεγάλη ηθική και συναισθηματική ικανοποίηση, γιατί μέσω της προσφοράς τους πετυχαίνουν να δώσουν στα παιδιά τους χαρά, και ταυτόχρονα με το παράδειγμά αυτό τα μαθαίνουν να εργάζονται με ανιδιοτέλεια για το κοινό καλό», σχολίασε ο Διευθυντής του 30ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, Πασχάλης Δήμου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου