ΤΟΠΙΚΑ

Απευθείας ανάθεση σε «ημετέρους» ~ ΤΗΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ ΣΤΟΝ «ΑΡΙΩΝΑ»

απευθείας-ανάθεση-σε-ημετέρους-τησ-64523

Κατήγγειλε το μέλος των «Δρόμων Συνεργασίας» Φωτεινή Κοκκινάκη στη συνεδρίαση του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου

Το ενδεχόμενο προσφυγής κατά της απόφασης του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, να αναθέσει απευθείας σε εργολάβο την ανακατασκευή του προαύλιου χώρου του παιδικού σταθμού Αρίων, που πλέον έχει μεταφερθεί σε νέο κτίριο, πίσω από το Ορφανοτροφείο, εξετάζει η παράταξη των «Δρόμων Συνεργασίας», σύμφωνα με το μέλος, Φωτεινή Κοκκινάκη.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Αναψαν χθες τα αίματα στη συνεδρίαση του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Πρόταση του Προέδρου Γιώργου Βλιώρα, να αναθέσει απευθείας σε εργολάβο την ανακατασκευή του προαυλίου του παιδικού σταθμού Αρίων, συνάντησε τις έντονες αντιδράσεις του μέλους των «Δρόμων Συνεργασίας» Φωτεινής Κοκκινάκη.

Η κ. Κοκκινάκη, κατήγγειλε τη δημοτική αρχή ότι την ίδια ώρα που διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αναθέσεις έργων σε ημετέρους, την ίδια ώρα προχωρά σε απευθείας ανάθεση του συγκεκριμένου έργου, σε εργολάβο ο οποίος σύμφωνα με την ίδια έχει στηρίξει προεκλογικά το Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο και αποτελεί μέλος της διοίκησης του Ολυμπιακού Βόλου.

Η ίδια υποστήριξε ότι μπορεί ο Νόμος να καλύπτει τη δημοτική αρχή για την απευθείας ανάθεση, όμως «το νόμιμο δεν είναι και ηθικό». Αφησε ακόμη αιχμές ακόμη και για το ύψος της εργολαβίας, υποστηρίζοντας από την εμπειρία της ως μηχανικού ότι το κόστος των εργασιών που προβλέπεται να γίνουν είναι πολύ μικρότερο από τις 20.600 ευρώ που θα δοθούν.

«Θα εξετάσουμε το ζήτημα ως παράταξη, μόλις καθαρογραφτεί η απόφαση και δεν αποκλείεται να προσφύγουμε εναντίον του Δήμου», ανέφερε η κ. Κοκκινάκη.

Από την πλευρά του πάντως, ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γιώργος Βλιώρας, υπερασπίστηκε τις θέσεις τους.

Οπως ανέφερε, ο Αρίων από φέτος λειτουργεί σε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις, πίσω από το Ορφανοτροφείο. Η μετακόμιση του σταθμού έγινε μέσα στο καλοκαίρι, με στόχο την απορρόφηση περισσότερων παιδιών μέσω ΕΣΠΑ.

Ωστόσο, ο προαύλιος χώρος κρίθηκε ακατάλληλος για να παίζουν παιδιά μικρής ηλικίας. Σύμφωνα με τον κ. Βλιώρα, στο προαύλιο υπήρχε κομμένα δέντρα, χαλασμένα παιχνίδια και σπασμένοι φράχτες. Μάλιστα, όπως εξήγησε, με απόφαση των εργαζομένων στο σταθμό από την ημέρα έναρξης λειτουργίας του σταθμού έως και σήμερα, τα παιδιά δεν προαυλίζονται. Παραμένουν μέσα στο κτίριο και κάνουν διάλειμμα σε εσωτερικό αίθριο.

Για να επιλυθεί το πρόβλημα απευθύνθηκε σε εργολάβους και όπως τόνισε ο συγκεκριμένος στον οποίο ανατέθηκε ήταν ο μόνος που μπορούσε να ολοκληρώσει το σύνολο των προβλεπόμενων εργασιών (μεταξύ των οποίων και η επίστρωση του χώρου με ειδικό καοτσούκ). Μάλιστα έχει δεσμευτεί για την παράδοση του έργου σε διάστημα μιας εβδομάδας.

«Είμαι καθ’ όλα νόμιμος. Η απευθείας ανάθεση αφορά σε ποσό που προβλέπεται από το Νόμο και με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνουμε την τάχιστη επίλυση του προβλήματος», υπογράμμισε ο κ. Βλιώρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου