ΤΟΠΙΚΑ

Με οδηγό τη μουσική της Νάπολης

με-οδηγό-τη-μουσική-της-νάπολης-851206

Το γνωστό ιταλικό συγκρότημα “Nuova Compagnia di Canto Popolare” θα εμφανιστεί σήμερα Σάββατο 3 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Βόλου. Στο μεταξύ σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα προηγηθεί εμφάνιση του συγκροτήματος στην πλατεία Αγίου Νικολάου. Το περίφημο ιταλικό συγκρότημα που συνδυάζοντας τη μουσική με το χορό και την πολύτεχνη θεατρική γλώσσα της Κομέντια Ντελ Άρτε αναβίωσε και έφερε κοντά σε όλον τον κόσμο τις παραδόσεις της Νάπολης από το Μεσαίωνα μέχρι τις μέρες μας. Η “Nuova Compagnia di Canto Popolare” γεννήθηκε μέσα από την ιδέα να κρατήσει, να αναβιώσει και να προάγει τον ήχο της επαρχίας της Νάπολη. Μετά από την εκπληκτική επιτυχία του 72 και του 74 στο φεστιβάλ του Spoleto, ξεκινάει την διεθνή του καριέρα με συμμετοχές σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ του κόσμου από τη Νάπολη ως το Πεκίνο, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Ελσίνκι, το Τόκιο. Ακροβατώντας μεταξύ μουσικής και θεάτρου, παρουσιάζουν τη ζωντανή ψυχή της Νάπολη, της νύμφης Παρθενόπης, αποικίες των Χαλκιδέων, στα νερά της Μεσογείου. Έχουν καταγράψει και παρουσιάσει τα τραγούδια των ψαράδων, των βοσκών, των γιαγιάδων τα παραμύθια, όλης της Μεγάλης Ελλάδας, από τη Νάπολη ως το Κρότωνα και τη Σικελία.
Η Νουόβα Κομπανία δε σταμάτησε ποτέ να ανανεώνεται μουσικά και θεατρικά. Συνεργάστηκε με τους Μεγαλύτερους ανθρώπους του Ιταλικού Θεάτρου. Ο Εντουάρτο Ντε Φιλίππο, ο Ρομπέρτο Ντε Σιμόνε, ο Πέπε Μπάρα είναι μερικοί από τους θεατράνθρωπους που συνεργάστηκαν με την ομάδα. Ο σημερινός ήχος της Νουόβα Κομπανία, είναι ανανεωμένος μιας κι έχουν γραφτεί πολλά πρωτότυπα έργα σε σχέση με την Ιταλική Παράδοση, όχι μόνο τη λαϊκή αλλά και τη μεγάλη κουλτούρα της Ιταλικής Μουσικής. Μέλη του σχήματος είναι οι : Corrado Sfogli μαέστρος ιδρυτικό μέλος, Fausta Vetere τραγούδι χορός, ιδρυτικό μέλος, Michele Signore μουσικός τραγουδιστής, Carmine Bruno μουσικός, ιδρυτικό μέλος, Luigi Evangelista μουσικός
Marcello Sfogli μουσικος, ιδρυτικό μέλος, Marco Sfogli μουσικός, ιδρυτικό μέλος
Giovanni Lamagna , μουσικός, ιδρυτικό μέλος, Patrizia Petrone τραγούδι χορός, Piero Claudio De Felice , Pulcinella- παραδοσιακός ηθοποιός, Massimiliano Punzo σχεδιασμός ήχου και Umberto Petito διευθυντής και ιδρυτικό μέλος.
Στο μεταξύ ολοκληρώνονται αύριο Κυριακή 4 Ιανουαρίου οι παράλληλες εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Βόλου. Στο πλαίσιο του κύκλου “Συναντώντας τους καλλιτέχνες” ο Ιάκωβος Παππάς από το γαλλικό συγκρότημα “Almazis” θα μιλήσει στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου για την τέχνη και την ερμηνεία της Παλιάς Μουσικής. Επίσης σε διαφορετικές μέρες στη διάρκεια του Φεστιβάλ νεανικά συγκροτήματα παίζουν για το κοινό της πόλης στους δρόμους.
Εισιτήρια για την παράσταση πωλούνται από το Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, 11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα. Οι τιμές του εισιτηρίου είναι 15 ευρώ, 10 ευρώ το φοιτητικό και μαθητικό εισιτήριο και 5 ευρώ τα εισιτήρια για παιδιά 6-12 ετών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου