ΤΟΠΙΚΑ

Νέα χιονόπτωση και πολικό ψύχος στη Μαγνησία

νέα-χιονόπτωση-και-πολικό-ψύχος-στη-μ-851206

Μεταβολή του καιρού από σήμερα. Έντονα καιρικά φαινόμενα. Δεν αποκλείεται νέα χιονόπτωση. Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες της ΝΑΜ, προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι στο Πήλιο.
Σημαντική επιδείνωση του καιρού προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για το σαββατοκύριακο. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχές και τα χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της Μακεδονίας και της Θράκης.
Σύμφωνα με τον ΕΜΕΣ Αλέξανδρος Τακούδης, στο Βόλο και τη Μαγνησία αναμένονται τοπικές συννεφιές και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ασθενείς έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1ο έως 8ο C.
Ανάλογο θα είναι το σκηνικό και αύριο Κυριακή, καθώς αναμένονται παροδικές συννεφιές και πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας.
Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6ο έως 6ο C. Οι ενδείξεις για τις επόμενες ημέρες σε επίπεδο Θεσσαλίας δείχνουν ότι για Δευτέρα αναμένονται τοπικές συννεφιές, ενώ οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί μέτριοι και στο Αιγαίο έως ισχυροί.
Για την Τρίτη των Θεοφανίων εξάλλου αναμένονται τοπικές συννεφιές και πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά. Σταδιακά όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί μέτριοι και στο Αιγαίο έως ισχυροί και η θερμοκρασία αμετάβλητη (η ανώτερη 7ο – 8ο C).
Το χιόνι πάντως στο Πήλιο ικανοποίησε τους δεκάδες επισκέπτες, που βρήκαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν μέσα σε ένα πραγματικά χειμωνιάτικο τοπίο.
Ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρ. Τσαμπάζης έκανε γνωστό χθες ότι μετά από προσπάθειες που έγιναν, τα αποχιονιστικά μηχανήματα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας κατάφεραν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία στον επαρχιακό οδικό άξονα Κεραμίδι – Βένετο.
Παράλληλα σε ολόκληρο το εθνικό οδικό δίκτυο του νομού η κίνηση των οχημάτων γίνονταν χωρίς την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Χθες βρίσκονταν σε εξέλιξη ο καθαρισμός και η βελτίωση του δικτύου από Χάνια προς Δράκεια.
Εξαιτίας του νέου κύματος κακοκαιρίας η υπηρεσία των ΠΣΕΑ της ΝΑΜ βρίσκεται σε
Ετοιμότητα, με στόχο να διατηρηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου