ΤΟΠΙΚΑ

Για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο

για-ένα-καλύτερο-ποδόσφαιρο-851206

Στη Λάρισα βρέθηκε την Παρασκευή ο Πέτρος Κόκκαλης και μίλησε στην εκδήλωση ανοιχτής συζήτησης που διοργάνωσε εκεί η Σούπερ Λίγκα σε συνεργασία με την ΠΑΕ ΑΕΛ και με θέμα «Το σήμερα και το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου». Στην εκδήλωση είχαν κληθεί και έδωσαν το παρόν ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ Τάσος Μπατζιάκας και ο γεν. γραμματέας Ανδρέας Μαμάκης. Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, τόνισε: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται αναβάθμιση. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δημιουργήθηκε για να χαίρονται οι φίλαθλοι και να παρακολουθούν αυτό που όλοι αγαπάμε. Δεν υπάρχει λόγος να γίνεται αυτό αν δεν ευχαριστηθούν οι φίλαθλοι. Μέχρι πέρυσι το πρωτάθλημα ήταν στην ευθύνη της ΕΠΑΕ, η οποία ήταν μη κερδοσκοπικό σωματείο. Όλες οι ομάδες της Α Εθνικής αισθανθήκαμε ότι ο τρόπος οργάνωσης και διοίκησης δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Όπως π.χ. το πρόγραμμα των αγώνων, όπου έπρεπε να έρθει η Πέμπτη για να μάθουμε τι ώρα θα παίζαμε την Κυριακή. Η διαφορά της Σούπερ Λίγκας με την ΕΠΑΕ είναι ότι οι 16 ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα έχουν συγκροτήσει μία εταιρία κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Η Σούπερ Λίγκα έχει ένα επιχειρηματικό σχέδιο, το οποίο είναι ένα τριετές πλάνο, όπου αμέσως μετά το τρίτο έτος θα πρέπει όλες οι ομάδες να έχουν πάρει την αδειοδότηση της UEFA. Είναι ένα σύστημα της UEFA που εξασφαλίζει ότι οι ομάδες έχουν αρκετά υψηλό επίπεδο και ποιότητα. Ελέγχει την οικονομική τους διαφάνεια, τον τρόπο διοίκησης, τις εγκαταστάσεις αλλά και τα τμήματά της.
Σκοπός της Σούπερ Λίγκας είναι να παρουσιάσουμε ένα ελκυστικό προϊόν για τους φιλάθλους. Το ελληνικό ποδόσφαιρο μας έχει δώσει πολλές συγκινήσεις. Αυτό που θέλουμε είναι να δημιουργήσουμε ένα υψηλό επίπεδο αγώνων. Σήμερα, πολλοί φίλαθλοι δεν έρχονται στο γήπεδο, είτε γιατί υπάρχει η βία είτε γιατί η ποιότητα του θάματος είναι χαμηλή. Ξεκινήσαμε φέτος και κάναμε τα… αυτονόητα, π.χ. το πρόγραμμα των αγώνων. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Διευκολύναμε τα τηλεοπτικά κανάλια, τους προπονητές, και κυρίως τους φιλάθλους για να κάνουν καλύτερα τον προγραμματισμό τους.
Στο παρελθόν ένα άλλο πρόβλημα ήταν ότι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου δεν είχαν επικοινωνία μεταξύ τους. Η ΕΠΟ δεν μιλούσε με την ΕΠΑΕ, η ΕΠΑΕ με τους διαιτητές κ.α. Σήμερα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουμε βρεθεί πολλές φορές στο ίδιο τραπέζι και προσπαθούμε μέσα από μία ανταλλαγή απόψεων να βρούμε τι είναι το καλύτερο για το ποδόσφαιρο. Και σας διαβεβαιώνω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο». Από τη δική του πλευρά, ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ τόνισε ότι οι μεγάλοι πρέπει να κοιτούν και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και όλοι να έχουν μοναδικό και αποκλειστικό σκοπό το καλό και την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου, με κύριους στόχους το καλύτερο θέαμα, την αναβάθμιση των αγωνιστικών χώρων και την καταπολέμηση της βίας, η οποία έτσι και αλλιώς δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου