ΤΟΠΙΚΑ

Νοκ – άουτ τα σχολεία από τις αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ

νοκ-άουτ-τα-σχολεία-από-τις-αποφάσεις-68152

Το υπηρεσιακό συμβούλιο ετοιμάζεται για έκτη φορά να μετακινήσει φιλολόγους

Νοκ – άουτ… έχουν βγάλει τα Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας, οι αλλεπάλληλες αποφάσεις του τοπικού ΠΥΣΔΕ. Το υπηρεσιακό συμβούλιο ετοιμάζεται για έκτη φορά να μετακινήσει τους φιλολόγους σε άλλες σχολικές μονάδες, ενώ υπάρχουν ειδικότητες καθηγητών που ετοιμάζονται να αλλάξουν σχολείο για δέκατη φορά μέσα σε ένα μήνα!

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τα προγράμματα των μαθημάτων, ιδίως σε μεγάλες σχολικές μονάδες βγαίνουν μέσω ειδικού software που επεξεργάζεται τα δεδομένα που κάθε φορά υπάρχουν. Όμως ακόμη κι αυτό το πρόγραμμα έχει βγει… off από τις συνεχείς αλλαγές δεδομένων και τις μετακινήσεις καθηγητών.

Η συμπλήρωση ενός μήνα από την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων, δεν έχει φέρει την πολυπόθητη… ηρεμία στα σχολεία. Καθηγητές πάνε κι έρχονται, συνεχίζοντας τις περιπλανήσεις από σχολείο σε σχολείο, προγράμματα δεν μπορούν να σταθεροποιηθούν και η διδακτέα ύλη παραμένει στάσιμη.

Οπως έγινε γνωστό, το τοπικό υπηρεσιακό συμβούλιο ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέες τοποθετήσεις καθηγητών. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι μαθητές θα γνωρίσουν τον έκτο κατά σειρά φιλόλογο μέσα σε ένα μήνα! Για κάποια άλλα μαθήματα, οι αλλαγές είναι περισσότερες από δέκα και δεδομένες είναι οι ελλείψεις καθηγητών στις ειδικότητες των φιλολόγων, φυσικών και μαθηματικών.

Ασκήσεις επί χάρτου αλλά και ετοιμότητας των καθηγητών, φαίνεται να αναστατώνουν τα σχολεία, που ακόμη και σήμερα δεν μπορούν να βρουν τους ρυθμούς τους. Αλλωστε δεν έχουν ούτε σταθερό προσωπικό κι ως εκ τούτου σταθερό πρόγραμμα μαθημάτων και επιπλέον η σχολική ύλη δεν προχωρά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου