ΤΟΠΙΚΑ

Καθαρίζει τον Κραυσίδωνα το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

καθαρίζει-τον-κραυσίδωνα-το-σχολείο-δ-69272

Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών με το γενικό σύνθημα «Καθαρίζουμε ό,τι αφήσαμε πίσω μας στις παραλίες», που συντονίζει στην Ελλάδα η Ελληνική Ενωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA, προγραμματίζεται από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας εθελοντικός καθαρισμός της κοίτης του Κραυσίδωνα, από την Επτά Πλατανίων μέχρι και τη Γιάννη Δήμου, την Κυριακή 12 Οκτωβρίου, στις δέκα το πρωί.

Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια εθελοντές σε 152 χώρες έχουν συμμετάσχει, από το 1986 μέχρι σήμερα, στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών, συλλέγοντας από τις ακτές και το βυθό πάνω από 80.000 τόνους απορριμμάτων.

Με την παράλληλη καταγραφή από τους εθελοντές των απορριμμάτων, συγκεντρώνονται πολύτιμα στοιχεία για το είδος, τις ποσότητες και την προέλευση τους βοηθώντας στην κατανόηση και αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος ρύπανσης.

Η Ελληνική Ενωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA συντονίζει την παγκόσμια αυτή δράση για 23η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα και προσκαλεί τα μέλη της, συνεργαζόμενους φορείς και όλους όσοι αγαπούν και σέβονται τη θάλασσα να οργανώσουν τον καθαρισμό κοντινής τους ακτής από τα σκουπίδια που κάποιοι συμπολίτες μας «ξέχασαν» πίσω τους το καλοκαίρι. Ο καθαρισμός μπορεί να υλοποιηθεί στη διάρκεια του «Μήνα δράσης για το θαλάσσιο περιβάλλον» μέχρι και την 20 Οκτωβρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου