ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυμα κατά του ρατσισμού

μήνυμα-κατά-του-ρατσισμού-69444

Εστειλαν μέσα από αθλητικές δράσεις οι μαθητές του Βαρνάλειου Δημοτικού Σχολείου Ν. Αγχιάλου

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Βαρνάλειο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αγχιάλου, ο εορτασμός της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με θεματικό άξονα «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία από τη δασκάλα της ειδικής αγωγής κ. Αντωνοπούλου Σεραΐνα και ακολούθησαν προβολές video και συζήτηση με τους μικρούς μαθητές.

Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείψει η χορωδία του σχολείου που με τις οδηγίες της μουσικού κ. Γιαννακοπούλου Σοφίας τραγούδησε πολύ όμορφα τραγούδια κατά του ρατσισμού.

Στη συνέχεια στους μικρούς μαθητές δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την κ. Τριαντοπούλου Αννέτα, αθλήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής και πρωταθλήτρια Ευρώπης με το ανσάμπλ γυναικών το 1997. Οι μαθητές κατενθουσιασμένοι της έθεσαν πολλά ερωτήματα και θαύμασαν τα κύπελλα, τα μετάλλια και τις φωτογραφίες που η ίδια τους παρουσίασε.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε στο προαύλιο του σχολείου όπου οι μαθητές των μικρών τάξεων Α’, Β’, Γ’ και Δ’ τάξης πέρασαν τα δικά τους αντιρατσιστικά μηνύματα μέσα από διασκεδαστικές κινητικές δραστηριότητες (σκυταλοδρομίες) και οι μεγαλύτερες τάξεις Ε’ και ΣΤ’ μέσα από αθλοπαιδιές (ποδόσφαιρο, χειροσφαίριση), που διοργάνωσε η γυμνάστρια του σχολείου κ. Μπουρτζή Μαρία.

Ο εορτασμός της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, τον οποίο παρακολούθησαν και οι γονείς των μαθητών, ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικές και εικαστικές δημιουργίες των παιδιών με την βοήθεια και την επίβλεψη των δασκάλων τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου