ΤΟΠΙΚΑ

Αιτήματα για δωρεάν στέγη

αιτήματα-για-δωρεάν-στέγη-70085

Περισσότεροι από 1.500 Βολιώτες απευθύνονται στην κοινωνική υπηρεσία της Μητρόπολης

Η εξασφάλιση δωρεάν στέγης είναι ένα από τα αιτήματα που διατυπώνουν το τελευταίο διάστημα άποροι Βολιώτες, οι οποίοι απευθύνονται στην κοινωνική υπηρεσία της Εκκλησίας, ρωτώντας αν υπάρχουν διαθέσιμες οικίες.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο παρατηρείται εντονότερα το τελευταίο διάστημα και βρίσκεται σε απόλυτη συνάφεια με τους 1.500 και πλέον Βολιώτες, που είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες απόρων της τοπικής Εκκλησίας. Κοινή συνισταμένη των αιτούντων είναι η δεινή οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν, για ευνόητους λόγους.

Εντονο προβληματισμό δημιουργεί παράλληλα η διαρκής αύξηση των απόρων που στρέφονται προς την τοπική Εκκλησία, προκειμένου να εξασφαλίσουν χρήματα για το ενοίκιο ή τους λογαριασμούς ρεύματος και νερού.

Χαμηλοσυνταξιούχοι, άνθρωποι με μηδαμινά ή καθόλου εισοδήματα, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργοι, ενήλικες αλλά και έφηβοι, ζητούν οικονομική βοήθεια, αλλά και τρόφιμα από την τοπική Εκκλησία. Η αδυναμία κάλυψης των λογαριασμών είναι το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, αλλά και των πάγιων αναγκών τους, ταυτόχρονα, όπως στέγη και τροφή.

Την ίδια στιγμή, δεκάδες οικογένειες αδυνατούν να καλύψουν τη δαπάνη αγοράς των αναγκαίων σχολικών ειδών για τα παιδιά τους, με αποτέλεσμα να στρέφονται στην Εκκλησία, μη έχοντας άλλη εναλλακτική λύση. Χαρακτηριστική είναι στο σημείο αυτό η επισήμανση των υπευθύνων του Κέντρου Συμπαραστάσεως Οικογένειας της Μητρόπολης Δημητριάδος, ότι «τα σχολικά είναι επιπλέον κόστος στον οικογενειακό προϋπολογισμό και αρκετοί οικογενειάρχες, οι οποίοι είναι άνεργοι, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν».

Στο μεταξύ, αρκετοί άποροι φοιτητές εκδηλώνουν ενδιαφέρον για το φοιτητικό επίδομα και προσέρχονται στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης, προκειμένου να καταθέσουν τα αντίστοιχα δικαιολογητικά. Το τελευταίο διάστημα, ειδικότερα, καταγράφονται αρκετοί φοιτητές, οι οποίοι υποβάλουν αίτημα ένταξης στο φοιτητικό βοήθημα που δίνει η Μητρόπολη Δημητριάδος σε παιδιά άπορων οικογενειών.

Το ενδιαφέρον γονιών και φοιτητών εκδηλώνεται από όλα τα σημεία της Μητροπολιτικής περιφέρειας, καθώς και από άλλες Μητροπόλεις, γεγονός που αποτυπώνει αθέατες πτυχές της οικονομικής κρίσης και των πολυεπίπεδων προβλημάτων που δημιουργεί.

Οι υπεύθυνοι των κοινωνικών δομών της τοπικής Εκκλησίας, γίνονται καθημερινά αποδέκτες πολλών αιτημάτων, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να ανταποκριθούν, στο βαθμό πάντα του δυνατού. Αξιο αναφοράς είναι, τέλος, το γεγονός ότι η κρίση πλήττει ολοένα και περισσότερα μέλη της τοπικής κοινωνίας, ηλικιωμένους αλλά και εφήβους, διαμορφώνοντας νέα δεδομένα, και πρωτόγνωρες καταστάσεις.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου