ΤΟΠΙΚΑ

Αυξάνονται οι άποροι του Βόλου

αυξάνονται-οι-άποροι-του-βόλου-851206

Αυξητική τάση παρουσιάζει ο αριθμός των απόρων συμπολιτών, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τη φετινή διανομή του πρωτοχρονιάτικου επιδόματος που πραγματοποιήθηκε μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας του ΔΟΥΚ. Συγκεκριμένα χθες δόθηκε το καθιερωμένο βοήθημα σε 344 αναξιοπαθούντες συμπολίτες, έναντι 333 της αντίστοιχης περσινής χρονιάς, ενώ σύμφωνα με τα αναλυτικά δεδομένα του ΔΟΥΚ, βοήθημα ύψους 35 ευρώ δόθηκε σε 198 μοναχικά άτομα και σε 146 οικογένειες, αντίστοιχα, βοήθημα ύψους 55 ευρώ. Χαρακτηριστικό στοιχείο της ισχύουσας κατάστασης είναι το γεγονός ότι μεταξύ των μεσηλίκων ή και υπερηλίκων, οι οποίοι απευθύνονται στον ΔΟΥΚ για οικονομική βοήθεια, εντάσσονται πλέον και αρκετοί νέοι ηλικίας 20 περίπου ετών, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το σύνδρομο της ανεργίας. Οι περιπτώσεις των αναξιοπαθούντων συμπολιτών, οι οποίοι απευθύνονται στον ΔΟΥΚ, ποικίλλουν κι όπως αναφέρει στο σημείο αυτό η πρόεδρος κ. Ντίνα Παπαστεφάνου, «τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και συνεχώς αυξάνονται σε καθημερινή βάση. Οι περιπτώσεις που αντιμετωπίζουν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του ΔΟΥΚ αφορούν σε ποικίλα προβλήματα, που έχουν να κάνουν με την ανεργία, τη φτώχεια, την κακοποίηση, την εγκατάλειψη, προβλήματα και περιστατικά κοινωνικά που χρήζουν καθημερινής επαφής και προστασίας».
Η Κοινωνική Υπηρεσία του ΔΟΥΚ αντιμετωπίζει πολλά διαφορά περιστατικά σε καθημερινή βάση, ενώ δεν λείπουν οι ακραίες περιπτώσεις, που είναι συνώνυμες με οικογένειες χωρίς υποστήριξη, οικονομική και κοινωνική, λόγω ανεργίας, περιστατικά κακοποίησης εντός του οικογενειακού περιβάλλοντος και άλλα, τα οποία αντιμετωπίζονται με τη συνδρομή διαφόρων υπηρεσιών. «Τα βασικά προβλήματα είναι η ανεργία και η οικονομική ανέχεια», επισημαίνει η κ. Παπαστεφάνου, η οποία παρατηρεί παράλληλα ότι «η κοινωνική πολιτική δεν γίνεται ούτε με επιδόματα ούτε με ενισχύσεις. Από την πλευρά του Δήμου, σημειώνει, υπάρχει η καλή διάθεση για προσφορά σε συνεχή βάση, αλλά για να αντιμετωπιστούν διεξοδικά τα αυξημένα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν και στην πόλη μας, πρέπει να υπάρχει η αντίστοιχη κοινωνική πολιτική από πλευράς της πολιτείας».
Από την πλευρά του Δήμου Βόλου διατέθηκαν στην παρούσα φάση 15.000 ευρώ για να καλύψουν τα εορταστικά επιδόματα των 344 αναξιοπαθούντων συμπολιτών και 5.000 ευρώ διατίθενται αντίστοιχα για το ταμείο αλληλεγγύης, το οποίο επανασυστήνεται στον ΔΟΥΚ και θα τεθεί άμεσα σε λειτουργία, προκειμένου να καλύπτει άμεσα διάφορα περιστατικά που προκύπτουν σε καθημερινή βάση. «Είμαστε πάντα ανοιχτοί στις ανάγκες των συμπολιτών μας και θέλουμε να τους βοηθάμε. Αυτό το κεφάλαιο που θα υπάρχει στο ταμείο αλληλεγγύης πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση πολλών περιπτώσεων», καταλήγει η κ. Παπαστεφάνου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου