ΤΟΠΙΚΑ

Προβληματίζει η μεταφορά φαρμάκων μέσω κούριερ

προβληματίζει-η-μεταφορά-φαρμάκων-μέ-70594

Διάχυτη ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας η μεταφορά φαρμάκων στο σπίτι ασθενών με κούριερ, η οποία γίνεται πιλοτικά στην Αθήνα.

Για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις. Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας, Κώστας Ματσιόλης, τόνισε ότι ανάλογα με το μεταφερόμενο προϊόν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη συγκεκριμένοι παράγοντες.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι τα φάρμακα που είναι σε αέρια μορφή χρειάζονται ειδικές συνθήκες για να διατηρούνται. «Επιπλέον ποιος είναι αυτός που θα υπογράψει ή θα βάλει τη δοσολογία» διερωτήθηκε ο κ. Ματσιόλης.

«Παρακολουθούμε με πολλή προσοχή και ενδιαφέρον το θέμα μεταφοράς φαρμάκων μέσω κούριερ» συμπλήρωσε ο ίδιος. Εξάλλου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας ενημερώνει μέσα από την ιστοσελίδα του και για το παράδειγμα ασθενούς στην Αθήνα, ο οποίος κλήθηκε να πληρώσει 14 ευρώ σε κούριερ για την παραλαβή φαρμάκου υψηλού κόστους, το οποίο μάλιστα καταστράφηκε επειδή δεν διατηρήθηκε παγωμένο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου