ΤΟΠΙΚΑ

Η ΑΕΚ 3 – 1 τον Αρη

η-αεκ-3-1-τον-αρη-851206

Αφού ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και παράλληλα εκμεταλλεύθηκε τα τραγικά λάθη των αντιπάλων της, η ΑΕΚ νίκησε 3-1 τον Αρη στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας και ανέβηκε προσωρινά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, με έναν βαθμό περισσότερο από τον Παναθηναϊκό. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Μαντούκα (57΄ με πέναλτι), Λυμπερόπουλος (74΄) και Καπετάνος (89΄). Ο Νασιμέντο Μπέλεμ μείωσε στο 87΄ για τους Θεσσαλονικείς, που αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 77΄, λόγω αποβολής του Αβραάμ Παπαδόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ προσπάθησε να επιβάλει το ρυθμό της, είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά παρέμενε εκτεθειμένη στις αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων.
Μια φάση «σημάδεψε» τον αγώνα. Ο Σορεντίνο με τη μπάλα στα χέρια, χτύπησε τον Γκαρσία, αλλά το περιστατικό δεν υπέπεσε στην αντίληψη του διαιτητή Δαλούκα, με αποτέλεσμα ο Ιταλός γκολκίπερ να γλυτώσει την κόκκινη κάρτα και η ΑΕΚ το εις βάρος της πέναλτι. Στη συνέχεια, ο Σορεντίνο τροφοδότησε παίκτη του Αρη, ακολούθησε νέα «γκέλα» από τον Τζιωρτζιόπουλο και η μπάλα έφτασε στον Σέρχιο Κόκε, ο οποίος δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του σ΄ ένα καθοριστικό σημείο.
Πιο δημιουργική παρουσιάστηκε η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Ωστόσο, με τον τρόπο που έπαιζε, το γκολ ήταν δύσκολη υπόθεση, εκτός κι αν της το… προσέφερε κάποιος αντίπαλος. Αυτό ακριβώς έκανε ο Κουλουχέρης στο 57ο λεπτό, όταν έκανε αβίαστα λάθος μέσα στην περιοχή και στη συνέχεια ανέτρεψε τον Καπετάνο. Το καθαρό πέναλτι, εκτέλεσε εύστοχα ο Γκουστάβο Μαντούκα δίνοντας το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Το γκολ αποσυντόνισε εντελώς τον Αρη, που στη συνέχεια περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Η ΑΕΚ έχασε σπουδαίες ευκαιρίες με τον Καπετάνο (62΄) και τον Καφέ (67΄ και 68΄), αλλά στο 74΄ «τελείωσε» τον αγώνα. Ο Ζούλιο Σέζαρ σέντραρε από δεξιά και ο Νίκος Λυμπερόπουλος με εξαιρετική κεφαλιά «έγραψε» το 2-0 και έφτασε τα 13 γκολ στη Σούπερ Λίγκα, όσα έχουν και οι Ριβάλντο, Σαλπιγγίδης. Θα μπορούσε να τα κάνει 14, αν δεν αστοχούσε σε πέναλτι στο 77΄. Στην «εσχάτη των ποινών» υπέπεσε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, που χρησιμοποίησε το χέρι του για να κερδίσει μια μονομαχία από τον Καπετάνο μέσα στην περιοχή και αντίκρισε την κίτρινη κάρτα. Ηταν η δεύτερη για τον αμυντικό του Αρη, που αποβλήθηκε.
Ο Αρης δεν το έβαλε κάτω και παρότι αγωνιζόταν με αριθμητικό μειονέκτημα κατάφερε να μειώσει σε 2-1 στο 87΄ με κεφαλιά του Νασιμένο Μπέλεμ, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Παντελής Καπετάνος μετά την ασίστ του Λυμπερόπουλου, απέφυγε και τον Χαλκιά και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Διαιτητής: Δαλούκας (Θεσσαλίας)
ΑΕΚ (Λορένσο Σέρα Φερέρ): Σορεντίνο, Πλιάτσικας (62΄ Παουτάσο), Παπασταθόπουλος, Δέλλας, Τζιωρτζιόπουλος, Μαντούκα (70΄ Τόζερ), Ζήκος, Καφές, Ζούλιο Σέζαρ, Καμπάνταης (46΄ Καπετάνος), Λυμπερόπουλος.
ΑΡΗΣ (Κίκε Ερνάντεθ): Χαλκιάς, Παπαδόπουλος, Κουλουχέρης, Βανγκέλι (70΄ Κυριάκος), Κοΐρα (61΄ Γκαρσία), Νεμπεγλέρας, Γιονάν Γκαρσία (61΄ Νασιμέντο), Παλαθουέλος, Πάουλο Κόστα, Χαβίτο, Κόκε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου