ΤΟΠΙΚΑ

Αποψιλώνουν το ΠΕΔΥ ~ Απόφαση της 5ης ΥΠΕ

αποψιλώνουν-το-πεδυ-απόφαση-της-5ης-υπ-71642

Μετακινούν υπαλλήλους από το ακτινολογικό στο Νοσοκομείο και τινάζουν στον αέρα προγραμματισμένα ραντεβού και σοβαρές εξετάσεις

Υπό διάλυση το Ακτινολογικό Τμήμα στο ΠΕΔΥ. Ενα νευραλγικό τμήμα που εξυπηρετεί Βόλο και Νέα Ιωνία αλλά και το Κέντρο Υγείας του Αλμυρού βρίσκεται υπ’ ατμόν από προχθές καθώς με απόφαση της 5ης ΥΠΕ μετακινούνται δύο υπάλληλοι στο Νοσοκομείο Βόλου και απορυθμίζεται πλήρως το συγκεκριμένο τμήμα των πολυϊατρείων του ΠΕΔΥ.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Την ώρα που υποτίθεται ότι το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) συστήθηκε για να αποσυμφορήσει τα Νοσοκομεία και ενώ στο ακτινολογικό τμήμα του ΠΕΔΥ στο Βόλο απασχολούνται έξι μόνο υπάλληλοι, η 5η ΥΠΕ για να καλύψει τις ανάγκες στο Νοσοκομείο Βόλου εξέδωσε απόφαση για δύο υπαλλήλους προκειμένου να μετακινηθούν στο Αχιλλοπούλειο!

Η απόφαση μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ έφτασε στο ΠΕΔΥ στις 7.45 το πρωί της προηγούμενης Παρασκευής και ενώ υποτίθεται οι υπάλληλοι θα έπρεπε από την Παρασκευή το πρωί να παρουσιαστούν στο νέο τους πόστο.

Οι ίδιοι οι υπάλληλοι του ακτινολογικού καθώς και οι δύο «ενδιαφερόμενοι» το έμαθαν κατόπιν εορτής και όπως ήταν φυσικό έμειναν με το στόμα ανοιχτό καθώς πρόκειται για μία απόφαση που αφενός τινάζει στον αέρα τον προγραμματισμό του συγκεκριμένου τμήματος και αφετέρου ελήφθη κυριολεκτικά στο «πόδι» μόνο και μόνο για να καλυφθούν κενά εκ των έσω και χωρίς προηγουμένως να ληφθεί υπόψη ότι υπάρχουν προγραμματισμένα ραντεβού, βάρδιες δεν καλύπτονται εάν γίνουν οι μετακινήσεις και επιπλέον ασθενείς και ασφαλισμένοι που επείγει να υποβληθούν σε ακτινολογικές εξετάσεις, εξετάσεις οστεοπόρωσης και μαστογραφίες.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για τις συγκεκριμένες μετακινήσεις επικρατεί αναβρασμός στο τμήμα ενώ θα πρέπει να αναμένεται και αντίδραση της Διεύθυνσης του ΠΕΔΥ καθώς το συγκεκριμένο θέμα προκαλεί τεράστιες αρρυθμίες στο συγκεκριμένο τμήμα.

Στο Ακτινολογικό του ΠΕΔΥ απασχολούνται συνολικά 6 υπάλληλοι οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με απασχόληση σε δύο βάρδιες στο Βόλο (πρωί και απόγευμα), κάθε Τρίτη και Τετάρτη το πρωί εξυπηρετούν περιστατικά στη Νέα Ιωνία ενώ επίσης μεταβαίνουν και στο ΠΕΔΥ Αλμυρού όποτε απουσιάζει ο μοναδικός συνάδελφός τους στο ακτινολογικό της περιοχής για να καλύψουν τη δική του βάρδια.

Κάθε μέρα εκτός από τις εξετάσεις που γίνονται στο συγκεκριμένο τμήμα γίνεται και προγραμματισμός των ραντεβού για οστεοπόρωση, μαστογραφία και διάφορες άλλες ακτίνες. Ακόμη και «κομμάτια» να μοιραστούν αυτοί οι 6 υπάλληλοι δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να καλύψουν όλες τις ανάγκες που υπάρχουν. Πολλώ δε μάλλον από σήμερα που θα απομείνουν 4 υπάλληλοι για όλες τις παραπάνω διαδικασίες, αφού τα φύλλα πορείας σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ υπογράφηκαν χθες όπερ σημαίνει ότι από σήμερα οι δύο υπάλληλοι θα πρέπει να παρουσιαστούν για εργασία στο ακτινολογικό του Νοσοκομείου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου