ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Πωλούνται ακίνητα σε τιμές… Ι.Χ. ακόμη και στο κέντρο του Βόλου

πωλούνται-ακίνητα-σε-τιμές-ι-χ-ακόμη-71675

«Σκοτώνουν» γκαρσονιέρες για 9.000 ευρώ!

Τη μεγαλύτερη κρίση της τελευταίας δεκαετίας φαίνεται να διέρχεται η κτηματαγορά στη Μαγνησία με κύρια χαρακτηριστικά την «κατρακύλα» των τιμών και την υπερπροσφορά ακινήτων.

Το τελειωτικό «χτύπημα» για πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων, ήταν φέτος ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), ο οποίος έκανε πολλούς να θέλουν να απαλλαγούν από το «βάρος» των ακινήτων. Αυτή η κατάσταση οδήγησε αρκετούς Βολιώτες να πουλάνε τα σπίτια τους σε τιμές που θυμίζουν περισσότερο… αγορά αυτοκινήτου!

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Καθημερινά πλέον πληθαίνουν οι αγγελίες για πωλήσεις, κυρίως μονοκατοικιών και γκαρσονιερών, σε εξευτελιστικές τιμές, ακόμη και στο κέντρο του Βόλου.

Ειδικά σε περιοχές εκτός κέντρου, υπάρχουν ολόκληρες γειτονιές οι οποίες μοιάζουν με «νεκροταφεία» διαμερισμάτων. Πολυκατοικίες έχουν σχεδόν εγκαταλειφθεί ή στην καλύτερη περίπτωση από τα συνολικά 20-30 διαμερίσματα να κατοικείται το 10%. Τα πωλητήρια έχουν πολλαπλασιαστεί με τους ιδιοκτήτες να προσπαθούν να τα ξεφορτωθούν ακόμη και σε τιμές που προκαλούν σοκ. Τους τελευταίους μήνες, μάλιστα, έχει «σπάσει» και το όριο των 10.000 ευρώ για την αγορά ενός σπιτιού και αυξάνονται οι αγγελίες για πωλήσεις ακόμη και για 9.000 ευρώ.

Σε τιμές σοκ πωλούνται ακίνητα στο Βόλο

Οι αγγελίες που ακολουθούν είναι πραγματικές και αφορούν ακίνητα τα οποία είναι προς πώληση στο Βόλο και καταγράφουν τη δραματική κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες ιδιοκτήτες. Πρόκειται κυρίως για γκαρσονιέρες και μονοκατοικίες, που βρίσκονται σε καλή κατάσταση και με ελάχιστα χρήματα μπορούν να ανακαινιστούν.

Σύμφωνα, λοιπόν με τις αγγελίες:

• Στη Μεταμόρφωση πωλείται μονοκατοικία 32 τ.μ. και έχει τιμή 11.000 ευρώ.

• Στον Αγ. Κωνσταντίνο πωλείται studio- γκαρσονιέρα 26 τ.μ. και έχει τιμή 22.000 ευρώ.

• Στο κέντρο του Βόλου, πωλείται διαμέρισμα 68 τ.μ. και έχει τιμή 14.000 ευρώ.

• Στο κέντρο του Βόλου, πωλείται studio- γκαρσονιέρα 32 τ.μ. και έχει τιμή 9.000 ευρώ.

• Στο κέντρο του Βόλου, πωλείται studio- γκαρσονιέρα 28 τ.μ. και έχει τιμή 12.000 ευρώ.

• Στην Ανάληψη πωλείται γκαρσονιέρα 33 τ.μ. και έχει τιμή 13.000 ευρώ.

• Στο κέντρο του Βόλου πωλείται studio 18 τ.μ. με τιμή 14.000 ευρώ.

Δυστυχώς, αυτή η εικόνα επικρατεί στον κλάδο της κτηματαγοράς του Βόλου, με ακίνητα να πωλούνται κάτω ακόμη και κάτω από 10.000 ευρώ. Σύμφωνα με μεσίτες του Βόλου, η οικονομική δυσπραγία έχει οδηγήσει πολλούς ιδιοκτήτες να βγάζουν στην κυριολεξία στο σφυρί τα ακίνητά τους με μοναδικό στόχο να απαλλαγούν από τους φόρους αλλά και από τα έξοδα συντήρησης, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις παραμένουν για πολλούς μήνες ξενοίκιαστα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου