ΤΟΠΙΚΑ

Παιδαγωγικό σεμινάριο στο Συνέδριο Στελεχών Νεανικού έργου της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος

παιδαγωγικό-σεμινάριο-στο-συνέδριο-σ-72931

Τα νέα κατηχητικά βοηθήματα και ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς παρουσιάστηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο Συνεδριακό κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος, στο πλαίσιο του Συνεδρίου Στελεχών του Νεανικού έργου της Τοπικής Εκκλησίας.

Ο συντονιστής του κατηχητικού έργου και των αντίστοιχων εκδόσεων, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και περιέγραψε τον κατηχητικό σχεδιασμό για τη νέα χρονιά.

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των κατηχητών, οι οποίοι, ενημερώθηκαν από τους συγγραφείς των κατηχητικών βοηθημάτων για το περιεχόμενο και τους τρόπους αξιοποίησής τους. Με αυτή την αφορμή μάλιστα, οι κατηχητές, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πρωτοποριακό παιδαγωγικό σεμινάριο. Σκοπός του σεμιναρίου αυτού ήταν να συμμετάσχουν σε βιωματικά εργαστήρια μουσικής, εικαστικών, θεατρικού παιχνιδιού και παιδαγωγικής ηγεσίας, ώστε να εμπλουτίσουν το κατηχητικό και παιδαγωγικό τους έργο.

Τις εργασίες παρακολούθησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο όποιος, τόσο στην εναρκτήρια, όσο και στην καταληκτήρια ομιλία του, τόνισε τη σημασία της ποιοτικής και συστηματικής κατήχησης, αλλά και την ανάγκη των νέων παιδιών να καθοδηγηθούν από παιδαγωγούς, που θα αποτελέσουν πρότυπο για όλη τη ζωή τους. Ανακοίνωσε, επίσης, τη συνέχιση παρόμοιων πρωτοβουλιών.

Στο τέλος της διημερίδας, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των νεανικών δράσεων για τη νέα κατηχητική χρονιά και επιδόθηκαν τα πιστοποιητικά στους νέους κατηχητές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου