ΤΟΠΙΚΑ

«Χιονοπόλεμος» για το Χιονοδρομικό

χιονοπόλεμος-για-το-χιονοδρομικό-851206

Χιονοπόλεμος δηλώσεων και κατηγοριών μεταξύ του προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Γιώργου Σπηλιόπουλου και της προέδρου τής «Πήλιον Όρος» και νομαρχιακής συμβούλου Μαγνησίας κ. Τζούλιας Τσαλίκη με αφορμή τη μη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου εν μέσω των εορτών των Χριστουγέννων. Για «πλήγμα στο τουρισμό και τεράστια οικονομική ζημιά στους επαγγελματίες της περιοχής» κάνει λόγο ο κ. Σπηλιόπουλος, με την κ. Τσαλίκη να απαντά, μιλώντας για «προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης».
Έντονη κριτική για τη μη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου τις ημέρες των Χριστουγέννων άσκησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος, εξαπολύοντας κατηγορίες προς κάθε αρμόδιο και κυρίως στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας.

«Αδικαιολόγητο…»

«Σε μια εποχή έντονης ανησυχίας και με τα σύννεφα της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης να προβάλλουν απειλητικά και στη χώρα μας, στη Μαγνησία φαίνεται ότι κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κρίσης με θεωρία, ευχολόγια και κυρίως με μέτρα που για αυτούς πρέπει να πάρουν άλλοι.
Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η στάση των αρμοδίων υπηρεσιών και κυρίως της Νομαρχίας, που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, σχετικά με τη μη λειτουργία, κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου», δηλώνει σχετικά ο κ. Σπηλιόπουλος.
Ο ίδιος προσθέτει πως το εν λόγω γεγονός αποτελεί από μόνο του ένα ισχυρό πλήγμα για τον τουρισμό της περιοχής μας, που στη μέση της εορταστικής περιόδου είδε τους χιλιάδες τουρίστες να απογοητεύονται.
«Παράλληλα όμως επέφερε και μια τεράστια οικονομική ζημιά στους επαγγελματίες της περιοχής, που περίμεναν αυτή την περίοδο, προκειμένου να δουλέψουν οι επιχειρήσεις τους, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Ειλικρινά λυπάμαι γιατί η Μαγνησία και το Πήλιο βρέθηκαν και πάλι στο επίκεντρο αρνητικών σχολίων εξ αιτίας της ανεπάρκειας κάποιων να λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα. Λυπάμαι, γιατί δεν χρειάσθηκε παρά το πρώτο χιόνι για να αποδειχθεί ότι οι βαρυσήμαντες εξαγγελίες και υποσχέσεις για το Χιονοδρομικό Κέντρο ήταν λόγια του αέρα», τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Απάντηση Τσαλίκη

Απαντώντας η πρόεδρος της «Πήλιον Όρος» και νομαρχιακή σύμβουλος Μαγνησίας κ. Τζούλια Τσαλίκη έκανε λόγο για προσπάθεια συσκότισης της κοινής γνώμης αλλά και αμαύρωσης της εικόνας της ΝΑΜ.
«Η δήλωση του προέδρου του Επιμελητηρίου δεν προδίδει μόνο άγνοια των δεδομένων λειτουργίας ενός Χιονοδρομικού Κέντρου, αλλά φανερώνει επιπλέον μία σαφή πρόθεση συσκότισης και παραπλάνησης της κοινής γνώμης πάνω στο ζήτημα. Είναι φανερό ότι κάποιοι μέσα από τα ζεστά τους γραφεία αναζητούν εναγωνίως ρόλο για να στηρίζουν τις φιλοδοξίες τους», τονίζει η κ. Τσαλίκη.
Όπως αναφέρει στη συνέχεια το χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί με ασφαλή τρόπο μόνον, όταν υπάρχει επαρκής ποσότητα χιονιού.
«Είναι σαφές ότι τις ημέρες των Χριστουγέννων το χιόνι δεν επαρκούσε για την επίσημη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου (δραστηριότητες χιονοδρομίας). Παρόλα αυτά πλήθος επισκεπτών είχε την ευκαιρία ανήμερα και τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων να επισκεφτεί το Χιονοδρομικό Κέντρο για αναψυχή. Από τη στιγμή που υπάρχει επαρκής χιονόπτωση και ασφαλείς συνθήκες το ΧΚΠ λειτουργεί κανονικά», δηλώνει σχετικά η κ. Τσαλίκη.
Σε ό,τι αφορά δε τις δηλώσεις του κ. Σπηλιόπουλου για το πλήγμα που δέχτηκε ο τουρισμός της περιοχής, η πρόεδρος τής «Πήλιον Όρος» υπογραμμίζει ότι «τελικά ο μόνος ο οποίος δέχτηκε «ισχυρό πλήγμα» από τις δηλώσεις του κυρίου Σπηλιόπουλου δεν ήταν τόσο ο τουρισμός, αλλά η σοβαρότητα και η αξιοπιστία στην ενημέρωση των πολιτών. Για άλλη μια φορά στο επίκεντρο των αρνητικών σχολίων μπαίνει ο παραγοντισμός όλων εκείνων που αναζητούν με το «τουφέκι» ευκαιρίες για να πλήξουν την εικόνα της Νομαρχίας. Ας μην απογοητεύονται όμως. Την επόμενη φορά τους ευχόμαστε περισσότερη τύχη».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου