ΤΟΠΙΚΑ

Τσουχτερό κρύο και παγετός τις επόμενες ημέρες

τσουχτερό-κρύο-και-παγετός-τις-επόμεν-851206

Με πολικές θερμοκρασίες- κυρίως στη βόρειο Ελλάδα- φεύγει η χρονιά και έρχεται το 2009. Τα θερμόμετρα στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας αναμένεται να δείξουν και μείον 20 βαθμούς Κελσίου προβλέπουν οι μετεωρολόγοι ενώ ήδη επικρατεί ολικός παγετός σε ορισμένες περιοχές. Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στο μεγαλύτερο οδικό δίκτυο της βόρειας και κεντρικής χώρας, αλλά και στα ορεινά της Πελοποννήσου.
Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα στην κυκλοφορία στο Εθνικό δίκτυο της χώρας όπου υπήρχε μεγάλη κίνηση λόγω της μαζικής επιστροφής των εκδρομέων. Νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί από 4 έως 6 μποφόρ.

Σήμερα θα σημειωθούν βροχές με χιονόνερο στις νοτιότερες πεδινές περιοχές και τοπικές χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα. Αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στην ηπειρωτική χώρα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές νεφώσεις. Μικρή περαιτέρω πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, ενώ ο παγετός σε ηπειρωτικά δυτικά και βόρεια θα είναι ισχυρός. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία την Τετάρτη καθώς οι χιονοπτώσεις θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην βόρεια Κρήτη.

Την Πρωτοχρονιά ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο θα πέσουν στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη κυρίως τις πρωινές ώρες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία σημειώσει άνοδο, αλλά θα υπάρχει παγετός στα ηπειρωτικά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου