ΤΟΠΙΚΑ

Ερευνα για το κληροδότημα και τη διαθήκη Αντωνόπουλου

ερευνα-για-το-κληροδότημα-και-τη-διαθή-74834

Θα διατάξει ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης μετά από επαφή του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου

Ερευνα για το κληροδότημα Δημητρίου Αντωνόπουλου ξεκινά το υπουργείο Υγείας. Μετά από δεκατέσσερα και πλέον χρόνια αδιαφορίας για τους τραπεζικούς λογαριασμούς σε Ελλάδα και Ελβετία, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ κατ’ ορισμένους, το θέμα επανέρχεται στην επικαιρότητα με πρωτοβουλία αυτή τη φορά του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Στην ολιγόλεπτη επαφή του προέδρου του Συλλόγου Γιάννη Γιαννακού και του αντιπροέδρου Κώστα Τράγαλου με τον υπουργό Υγείας, την Πέμπτη, η Διοίκηση ζήτησε από τον υπουργό να γίνει έρευνα.

Η Διοίκηση του Συλλόγου βρισκόταν στην Αθήνα με αφορμή την 24ωρη κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ για την αξιολόγηση, τις περικοπές στις πρόσθετες εργασίες και το αίτημα των προσλήψεων.

Ο κ. Γιαννακός εξουσιοδοτήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου να θέσει επιπλέον το ζήτημα του ανοίγματος της διαθήκης αφού τα χρήματα που υπάρχουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς προορίζονταν για κοινωφελείς σκοπούς του Νοσοκομείου, όπως ο εξοπλισμός του.

Ο Δημήτριος Αντωνόπουλος, διακεκριμένος καθηγητής Μαιευτικής, ο οποίος διετέλεσε επί 26 χρόνια διευθυντής της Β’ Μαιευτικής Κλινικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπέγραψε τη μυστική ιδιόγραφη διαθήκη τον Αύγουστο του 1996.

Επιθυμία του ήταν ν’ αφήσει την ευεργετική σφραγίδα του καταρχήν στο χωριό του Πηλίου, τη Ζαγορά, με το οποίο συνδέονταν με το οικογενειακό του δέντρο και κατά δεύτερον στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, για τις ανάγκες του εξοπλισμού.

Ωστόσο μέχρι σήμερα σαν επτασφράγιστο μυστικό δεν είναι γνωστό τι απέγινε το κληροδότημα, που σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, περιλαμβάνει έναν τραπεζικό λογαριασμό ύψους 50.000 ελβετικών φράγκων στην Εθνική Τράπεζα, έναν αγνώστου ύψους καταθετικό λογαριασμό σε Ελβετική Τράπεζα που κατά ορισμένους ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα ο Δημήτριος Αντωνόπουλος ήθελε να αγοραστεί ένα ασθενοφόρο για το Κ.Υ. Ζαγοράς, να αγοράζονται ιατρικά μηχανήματα για το Κέντρο Υγείας και το Νοσοκομείο Βόλου μόνο από τους ετήσιους τόκους(!) των χρημάτων που θα μεταφέρονταν από την Ελβετία σε συνάλλαγμα στην Εθνική Τράπεζα καθώς και να συντηρείται η βιβλιοθήκη Ζαγοράς.

Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης διαβεβαίωσε τη Διοίκηση του Συλλόγου ότι θα διενεργήσει έρευνα. Η Διοίκηση του Συλλόγου επέδωσε υπόμνημα στο οποίο αναφέρεται το θέμα του κληροδοτήματος που συνδυάζεται άμεσα με τα οικονομικά του Νοσοκομείου εν μέσω κρίσης, όπως και αναλυτικά στα αιτήματα των εργαζομένων, για τα οποία επίσης υπήρξε ενδιαφέρον.

Σχετικά άρθρα: Χρυσή διαθήκη θαμμένη 14 χρόνια

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου