ΤΟΠΙΚΑ

Παραγωγή ρεύματος από κτηνοτροφικά απόβλητα

παραγωγή-ρεύματος-από-κτηνοτροφικά-α-75321

Την υπογραφή φοιτητών του Τμήματος Μηχανολόγων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα έχει μόλις δημιουργηθεί, η μονάδα παραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας από κτηνοτροφικά απόβλητα. Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον είναι υπαρκτό για να πάρει μια απλή ιδέα, σάρκα και οστά.

Τα πάντα ξεκίνησαν από ένα διαγωνισμό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στον οποίο συμμετείχαν οι φοιτητές Θανάσης Καλτσάς και Σάσα Καραλευθέρη, προτείνοντας την παραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας από κτηνοτροφικά απόβλητα. Τα άλλοτε άχρηστα κτηνοτροφικά απόβλητα, αποκτούν αξία. Σύμφωνα με την έρευνα των φοιτητών, αν επεξεργαστούν κατάλληλα είναι δυνατή η παραγωγή ρεύματος.

Οι φοιτητές διακρίθηκαν στο συγκεκριμένο διαγωνισμό και πήραν υποτροφία 800 ευρώ το μήνα από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς. Η επιχειρηματική εκπαίδευσή τους για να μπορέσουν να υλοποιήσουν το σχέδιό τους ήταν εντατική και συστηματική, στις «Κυψέλες Επιχειρηματικότητας». Επί τέσσερις μήνες, η ομάδα παρακολούθησε σεμινάρια λογιστικής, στρατηγικής μάρκετινγκ. Είχαν με λίγα λόγια πλήρη στήριξη προκειμένου να καταφέρουν να υλοποιήσουν τα σχέδια και τις ιδέες τους.

Σήμερα, ατενίζουν το επιχειρηματικό τους μέλλον με αισιοδοξία. Κι αυτό γιατί έχουν στοχοποιήσει την αγορά στην οποία απευθύνονται και έχουν ήδη έρθει σε επαφή με επιχειρηματίες. Το ενδιαφέρον για την υλοποίηση της μονάδας είναι υπαρκτό και οι ίδιοι περιμένουν το επόμενο βήμα που θα τους «στέψει» όχι απλά επιχειρηματίες αλλά πρωτοπόρους επιχειρηματίες στο χώρο τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου