ΤΟΠΙΚΑ

Ο Γιώργος Κωτσός νικητής των εκλογών στην ΠΕΔ Θεσσαλίας

ο-γιώργος-κωτσός-νικητής-των-εκλογών-σ-75710

Εκλέγονται οι Δήμαρχοι Αλμυρού, Σκιάθου και Νοτίου Πηλίου, κ. κ. Δ. Εσερίδης, Δ. Πρεβεζάνος και Ν. Φορτούνας και ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου, Γ. Μουλάς

Νικητής των εκλογών αναδείχθηκε από τη χθεσινή κάλπη για τη νέα διοίκηση της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Θεσσαλίας, ο Δήμαρχος Μουζακίου, Γιώργος Κωτσός.

Η παράταξη Αδέσμευτο Αυτοδιοικητικό Κίνημα, με επικεφαλής τον κ. Κωτσό, έλαβε 63 ψήφους και 11 έδρες, η Συνεργασία με επικεφαλής το Δήμαρχο Λάρισας, Απ. Καλογιάννη, 42 ψήφους και 7 έδρες, η Περιφερειακή Αυτοδιοικητική Κίνηση με επικεφαλής το Δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα, Δημ. Τσιαντής, 15 ψήφους και 3 έδρες, ενώ ο μεμονωμένος υποψήφιος Γ. Καΐκης έλαβε τέσσερις ψήφους.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ, εισιτήριο έλαβαν από τη Μαγνησία, οι Δήμαρχοι Αλμυρού, Σκιάθου και Νοτίου Πηλίου, κ.κ. Δ. Εσερίδης, Δ. Πρεβεζάνος και Ν. Φορτούνας και ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, Γιώργος Μουλάς.

Αναλυτικά, εκλέγονται 12 Δήμαρχοι οι (όνομα, ψήφοι):

ΚΩΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 57

ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 45

ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 40

ΜΑΡΑΒΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 38

ΕΣΕΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 35

ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 33

ΜΕΡΙΒΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 32

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 40

ΑΛΕΞΑΚΟΣ ΦΩΤΙΟΣ 37

ΚΟΛΛΑΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 22

ΦΟΡΤΟΥΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 20

ΤΣΙΑΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 15

Εκλέγονται επίσης οι εξής 9 δημοτικοί σύμβουλοι:

ΜΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 45

ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 38

ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΕΙΡΗΝΗ 37

ΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 29

ΔΙΑΜΑΝΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 31

ΣΑΡΡΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ 27

ΚΟΜΗΤΣΑΣ ΚΩΝ. ΡΙΖΟΣ 24

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 15

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 15

Στο Εποπτικό Συμβούλιο, εκλέγονται οι

ΚΟΥΤΣΑΦΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 82

ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 55

ΚΟΥΦΟΓΑΖΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 47.

Στην ΚΕΔΕ

Στην ΚΕΔΕ, το Αδέσμευτο Αυτοδιοικητικό Κίνημα εκλέγει 6 εκπροσώπους, η Συνεργασία 4 και η Περιφερειακή Αυτοδιοικητική Κίνηση 2 εκπροσώπους.

Πρόκειται για τους (όνομα, ψήφοι):

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ 35

ΜΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 35

ΨΥΧΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 30

ΒΑΤΖΙΑΣ ΑΝΤΙΓΟΝΟΣ 28

ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 28

ΠΑΠΑΠΟΥΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 27

ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 36

ΣΟΥΛΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 33

ΠΑΤΣΙΑΝΤΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ 27

ΣΑΡΡΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ 27

ΜΑΛΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 15

ΣΒΑΡΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 15

Καταγγελία ΛΑΣ

Στη συνέλευση της ΠΕΔ, η Λαϊκή Συσπείρωση, κατήγγειλε το «αντιδημοκρατικό πλαίσιο ανάδειξης αιρετών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που ξεκινά απ’ την εκλογή δημάρχου και δημοτικών συμβουλίων και ολοκληρώνεται στις ΠΕΔ και την ΚΕΔΕ. Ο καλπονοθευτικός εκλογικός νόμος, απαγορεύει σήμερα την κατάθεση συνδυασμού μας και ταυτόχρονα διαμορφώνει συσχετισμούς που εγγυώνται την υλοποίηση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, εξαθλιώνοντας τις λαϊκές οικογένειες με σκοπό να υπηρετηθούν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Τα ψηφοδέλτια των κ. Κωτσού, Καλογιάννη, Τσιαντή, παρά τις όποιες μεγαλοστομίες και φλυαρίες για ανεξαρτησία, για αυτοδιοικητικές συμπράξεις έξω από κόμματα και κεντρικές πολιτικές, υπηρετούν στο ακέραιο τις στρατηγικές θέσεις και επιδιώξεις των κομμάτων που άμεσα ή έμμεσα τους στηρίζουν, δηλ. απ’ τη μια της ΝΔ κι απ’ την άλλη τη σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Και οι δύο συνδυασμοί στηρίζουν το αντιδραστικό, βαθιά αντιλαϊκό πλαίσιο του Καλλικράτη, είναι υπέρμαχοι της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικής λειτουργίας των δήμων, με τις αποφάσεις τους προωθούν τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, στον ένα ή στον άλλο βαθμό παραδίδουν τομείς και υπηρεσίες σε ιδιωτικές επιχειρήσεις».

Παρέμβαση εργαζομένων

Παρέμβαση, πραγματοποίησαν και οι εργαζόμενοι των Δήμων της Θεσσαλίας.

Αναφέρθηκαν στα κυριότερα προβλήματα που απασχολούν σήμερα τους Δήμους και έχουν να κάνουν με το ζήτημα των απορριμμάτων, την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, τις προσλήψεις, την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων.

Κάλεσαν από το βήμα της συνέλευσης τα δημοτικά συμβούλια, τους δημάρχους και τα συλλογικά όργανα «να αγωνιστούν για τη λύση των προβλημάτων, δημιουργώντας με τους εργαζόμενους στην Τ.Α. ένα μέτωπο εναντίον των πολιτικών της κυβέρνησης και της Τρόικα που σκοπό έχουν να διαλύσουν το λαϊκό θεσμό της Τ.Α.».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου