ΤΟΠΙΚΑ

Στέγη για την Αργώ εξασφάλισαν δήμος – ΟΛΒ

στέγη-για-την-αργώ-εξασφάλισαν-δήμος-77019

Θα φιλοξενηθεί σε αποθήκη της χερσαίας ζώνης του λιμένος και θα είναι επισκέψιμη από μαθητές και επισκέπτες

«Αγκυρα» σε αποθήκη στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, ρίχνει για το χειμώνα, η θρυλική Αργώ. Εως τις 20 Οκτωβρίου, η θρυλική πεντηκόντορος θα φύγει από την κεντρική προβλήτα όπου ελλιμενίζεται μέχρι σήμερα και θα πιάσει… λιμάνι σε αποθήκη κοντά στο Σιλό, που όμως θα είναι επισκέψιμη από σχολεία και από το ευρύ κοινό.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στο συγκεκριμένο χώρο, η Αργώ θα… ξεχειμωνιάσει προσωρινά, μέχρι να πάρει τη μόνιμη θέση που της αξίζει ως κεντρικό έκθεμα στο δικό της Μουσείο ή στο Θεματικό Πάρκο για την Αργοναυτική Εκστρατεία.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Σύλλογος Αργοναυτών είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών, Θανάση Σταυρίδη, προκειμένου να εξασφαλιστεί προσωρινή στέγη για το χειμώνα για την Αργώ. «Είναι άμεση προτεραιότητα η διάσωση της Αργούς. Πρόκειται ένα μελλοντικό έκθεμα κι όχι ναυπήγημα που έχει ανάγκη συντήρησης και προστασίας ώστε να συνεχίσει να είναι άρτιο», εξήγησε το μέλος του Συλλόγου, Θωμάς Κακαδιάρης.

Κατόπιν συνεννόησης του Δήμου και του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, βρέθηκε άμεση λύση για τη στέγαση της Αργούς, σε αποθήκη στο χώρο του λιμανιού, που μάλιστα είναι πολύ κοντά στο χώρο όπου ελλιμενίζονται τα κρουαζιερόπλοια.

Η αποθήκη βρίσκεται σε πολύ κατάσταση και δεν θα προσφέρει μόνο μια απλή στέγη στην Αργώ. Ο χώρος θα είναι επισκέψιμος τόσο από σχολεία όσο και από τουρίστες αλλά και από το ευρύ κοινό του Βόλου.

Υπάρχουν μάλιστα σκέψεις για τη φιλοξενία στο χώρο φωτογραφικού υλικού, έκθεσης αντικειμένων σχετικών με τη ναυπήγηση της πεντηκόντορου αλλά και χώρου προβολής του πειραματικού ταξιδιού της Αργούς. Στην ίδια αποθήκη δε θα γίνει ο καθαρισμός του εκθέματος και η συντήρησή του.

Σύμφωνα με τον κ. Κακαδιάρη, τα τελευταία πέντε χρόνια, δεκάδες σχολεία ζητούν να επισκεφθούν την Αργώ και να ενημερωθούν γύρω από την Αργοναυτική Εκστρατεία. Η στέγαση της Αργούς σε ένα χώρο επισκέψιμο, θα μπορεί να αποτελέσει ζωντανό μάθημα για μαθητές αλλά και για τους πολίτες του Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου