ΤΟΠΙΚΑ

Σχολείο στην πλατεία Ζέρβα Ν. Ιωνίας

σχολείο-στην-πλατεία-ζέρβα-ν-ιωνίας-851206

Επειτα από τρεις δεκαετίες περίπου «έπεσαν» χθες οι υπογραφές για την αγορά από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας του οικοπέδου στη Ν. Ιωνία επί των οδών Κονδύλη και Ζέρβα.
Η απόκτηση του χώρου στην περιοχή Καζανάκι, που από το 1980 είχε δεσμευτεί για εκπαιδευτική χρήση από τον δήμο Ν. Ιωνίας, ανοίγει το δρόμο για την ανέγερση σύγχρονων σχολικών κτιρίων, που θα στεγάσουν το 9ο Δημοτικό Σχολείο και το 9ο Νηπιαγωγείο.
«Κατανοώντας τις μεγάλες ανάγκες σε σχολικές υποδομές στη Ν. Ιωνία –είναι μια περιοχή με αυξανόμενο μαθητικό δυναμικό, όπως δείχνουν τα στοιχεία από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση- και υλοποιώντας το 5ετές Πρόγραμμα Σχολικής Στέγης που καταρτίσαμε πέρυσι, προχωρούμε στην απόκτηση του οικοπέδου αυτού», δήλωσε ο νομάρχης χθες το πρωί, λίγο πριν την υπογραφή του συμβολαίου αγοράς, στο γραφείο του.
Το οικόπεδο αγοράστηκε έναντι 1.300.000 ευρώ από τους πενιχρούς πόρους της ΝΑΜ για την κατασκευή σχολείων, όπως είπε. «Ωστόσο θεωρήσαμε ότι έπρεπε να διαθέσουμε το πολύ σημαντικό ποσό, προκειμένου να υπάρχει στη διάθεσή μας οικόπεδο, για να προχωρήσει ο σχεδιασμός μας, όσον αφορά στην ανέγερση των δύο σχολικών μονάδων».
Τη μεγάλη ικανοποίησή της για την εξέλιξη της πολυδαίδαλης και με μεγάλα γραφειοκρατικά εμπόδια διαδικασίας δήλωσε η αντινομάρχης Παιδείας Νατάσα Οικονόμου.
Σύμφωνα με την αντινομάρχη η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχει προτείνει στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων να εντάξει στον άμεσο προγραμματισμό του την ανέγερση των κτιρίων με την κατασκευή μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.
«Αναμένουμε την απόφασή τους. Αν γίνει δεκτή η πρότασή μας, τότε θα είμαστε βάσιμα αισιόδοξοι ότι θα προωθηθεί γρήγορα το αίτημα για την κατασκευή των μονάδων και η Ν. Ιωνία θα έχει για τα παιδιά της δύο νέα σχολεία», ανέφερε.
Η κ. Οικονόμου ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν και συνέβαλαν στην ευόδωση αυτής της διαδικασίας και βοήθησαν να ξεμπλοκάρει μια υπόθεση που βάλτωνε επί χρόνια: τους ιδιοκτήτες κληρονόμους Μακρόπουλου και τους δύο νομικούς συμβούλους κα Φιλίππου και κ. Φώτου.
«Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που λίγο πριν τη γέννηση του Χριστού μας, ήρθε η γέννηση του οικοπέδου», δήλωσε ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας Π. Μαβίδης και αναφέρθηκε στην πολύ καλή προετοιμασία της αντινομάρχη Παιδείας Νατάσας Οικονόμου και στη βούληση του νομάρχη να υλοποιηθεί ένα από τα έργα του πενταετούς προγράμματος σχολικής στέγης.
Όπως είπε, η απόκτηση του οικοπέδου είναι μια πρώτη κίνηση για να αντιμετωπιστούν τα πολλά προβλήματα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει η Ν. Ιωνία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου