ΤΟΠΙΚΑ

Νέο διατμηματικό μεταπτυχιακό για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

νέο-διατμηματικό-μεταπτυχιακό-για-το-79586

Με θέμα «Νέα Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και Ανάπτυξη» παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου

Το νέο διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με θέμα «Νέα Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και Ανάπτυξη», παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τμήματος Χωροταξίας, στην Πολυτεχνική Σχολή στο Πεδίον του Αρεως, από τον Πρύτανη του Π.Θ. Γιώργο Πετράκο, τον καθηγητή του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών κ. Γιώργο Λυμπερόπουλο και τον λέκτορα του τμήματος Οικονομικών Επιστημών κ. Γιώργο Σταμπουλή.

Σκοπός του Π.Μ.Σ. όπως τόνισε ο κ. Πετράκος είναι «η παροχή σύγχρονων γνώσεων επιχειρηματικού σχεδιασμού σε ένα εθνικό περιβάλλον το οποίο έχει σημαδευτεί από την οικονομική κρίση και την κατάρρευση του παλιού μοντέλου ανάπτυξης της χώρας και σε ένα διεθνές περιβάλλον το οποίο αλλάζει συνέχεια. Το χαρακτηριστικό του προγράμματος και η μοναδικότητά του έγκειται στο γεγονός ότι συνδυάζει τρία επιμέρους αντικείμενα, τα οποία είναι η επιχειρηματικότητα, η καινοτομία και η ανάπτυξη. Είναι αντικείμενα που προέρχονται από τις παραδόσεις των τριών τμημάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και αυτό το κάνει μοναδικό σε εθνικό επίπεδο».

Το ισχυρότερο σημείο του προγράμματος, σύμφωνα με τον κ. Πετράκο, είναι ότι συνδυάζει τις επιχειρηματικές σπουδές με την καινοτομία. Οπως επισημάνθηκε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα συνθέτει μια σειρά από σύγχρονες προσεγγίσεις που αφορούν παραγωγικά συστήματα μικρής κλίμακας.

Στη διάρκεια της παρουσίασης, τονίστηκε ότι πρόκειται για ένα μεταπτυχιακό που έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό που υπάρχει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Η μέθοδος

Η μέθοδος η οποία θα ακολουθηθεί θα προσφέρει μια ολοκληρωμένη θεώρηση της ίδρυσης, λειτουργίας, ανάπτυξης και αναδιοργάνωσης επιχειρηματικής δραστηριότητας, μέσα από την οπτική γωνία της καινοτόμου δράσης, της αξιοποίησης των διαθέσιμων οικονομικών και τεχνολογικών εργαλείων και της διαχείρισης της αλλαγής.

Οι μεταπτυχιακές σπουδές στο συγκεκριμένο Π.Μ.Σ. οδηγούν στη λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης μετά από ετήσιο κύκλο σπουδών, στην ελληνική γλώσσα, ο οποίος περιλαμβάνει την παρακολούθηση μεταπτυχιακών μαθημάτων κατά τη διάρκεια των δύο ακαδημαϊκών εξαμήνων καθώς και την εκπόνηση διπλωματικής εργασίας (60 ECTS).

Οσον αφορά το κόστος των διδάκτρων του Π.Μ.Σ. ανέρχεται σε 2.900 ευρώ ετησίως για τους φοιτητές πλήρους φοίτησης και 1.600 ευρώ για τους φοιτητές μερικής φοίτησης.

Τέλος στο Π.Μ.Σ. θα γίνονται δεκτές υποψηφιότητες αποφοίτων (ή τελειοφοίτων, εφόσον αποφοιτήσουν μέχρι 6 Οκτωβρίου 2014) των Πολυτεχνικών Σχολών, των Σχολών Οικονομικών Επιστημών, Σχολών Διοίκησης Επιχειρήσεων, Θετικών Επιστημών, Διεθνών Σπουδών, Επιστημών του Περιβάλλοντος, Κοινωνικών Επιστημών, Ανθρωπιστικών Επιστημών, Πολιτικών Επιστημών, Νομικών Επιστημών, Γεωπονικών Επιστημών, αλλά και άλλων τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου. Οι φάκελοι υποψηφιότητας θα πρέπει να έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά στη Γραμματεία του ΠΜΣ μέχρι και τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου