ΤΟΠΙΚΑ

Σήμερα η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων για τις εκλογές στην ΠΕΔ Θεσσαλίας

σήμερα-η-ανακοίνωση-των-ψηφοδελτίων-γ-79832

Σκληρά… παζάρια συνθέτουν το παρασκήνιο των εκλογών στην Περιφερειακή Ενωση Δήμων Θεσσαλίας, που θα διεξαχθούν αύριο, Παρασκευή, στις 9:30 το πρωί, στη Λάρισα, στην αίθουσα της ΔΕΥΑΛ.

Σήμερα, αναμένεται η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων των δύο «μονομάχων», Δημάρχου Μουζακίου – Γιώργου Κωτσού και Δημάρχου Λαρισαίων, Απ. Καλογιάννη. Εως την τελευταία ώρα, η ονοματολογία δίνει και παίρνει γύρω από τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα δύο ψηφοδέλτια, που θα δώσουν τη μάχη της κάλπης. Ο κ. Κωτσός κατεβαίνει στην κάλπη έχοντας τη στήριξη του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, ενώ συσπείρωση δυνάμεων από το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ και κάποια ονόματα από το χώρο της νεοφιλελεύθερης παράταξης επιδιώκει ο κ. Καλογιάννης.

Η εκλογή της εφορευτικής επιτροής θα γίνει στις 10:30 το πρωί της Παρασκευής και από τις 11 το πρωί έως τις 3:30 το απόγευμα, θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη του διοικητικού συμβουλίου, των εκπροσώπων της ΠΕΔ Θεσσαλίας στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ και του επιπτικού συμβουλίου.

Συνολικά θα αναδειχθούν 21 μέλη, εκ των οποίων 12 Δήμαρχοι και 9 δημοτικοί σύμβουλοι. Συνολικά το εκλεκτορικό σώμα απαρτίζεται από 125 εκλέκτορες (25 δημάρχους και 100 δημοτικούς συμβούλους), από τους οποίους οι 23 είναι από το Δήμο Λαρισαίων, 21 από το Δήμο Βόλου, 12 από το Δήμο Τρικκαίων και 9 από το Δήμο Καρδίτσας.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου