ΤΟΠΙΚΑ

Αλλάζουν καθηγητή κάθε εβδομάδα!

αλλάζουν-καθηγητή-κάθε-εβδομάδα-81212

Γυμνάσια και Λύκεια στο έλεος αποφάσεων του ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας

Εως και τέσσερις διαφορετικούς καθηγητές μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες μαθημάτων από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, έχουν γνωρίσει μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Μαγνησίας.

Οι διαρκείς άρσεις τοποθέτησης και επανατοποθέτησης καθηγητών σε σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, με ευθύνη του τοπικού ΠΥΣΔΕ, δεν έχει αντίκτυπο μόνο στους καθηγητές, που καλούνται από το ένα άκρο του νομού να πάνε στο άλλο. Δημιουργεί σύγχυση και στους μαθητές που δεν μπορούν να βρουν τη σειρά τους στα μαθήματα, αφού σχεδόν κάθε εβδομάδα αλλάζουν καθηγητή!

Κυρίως φιλόλογοι, μαθηματικοί και φυσικοί είναι οι ειδικότητες των καθηγητών που έχουν καταντήσει…. γυρολόγοι της εκπαίδευσης. Η καθυστέρηση των αρχικών τοποθετήσεων από το ΠΥΣΔΕ, που είχε ως αποτέλεσμα την παρέμβαση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης, Βασιλικής Ζιάκα, φαίνεται ότι δημιούργησε ντόμινο προβλημάτων και οι καθηγητές δεν έχουν βρει ακόμη τις μόνιμες θέσεις τους στα σχολεία.

Αντιδράσεις υπάρχουν και για τον ανορθόδοξο- όπως χαρακτηρίζεται- τρόπο των νέων τοποθετήσεων. Καθηγητής που έχει συμπληρωμένο ωράριο διδασκαλίας σε μία σχολική μονάδα, «μοιράζεται» σε διαφορετικά σχολεία, ενώ σχολικές μονάδες που έχουν ανάγκη για καθηγητή ειδικότητας και μάλιστα πλήρους απασχόλησης, βλέπουν να έρχονται τρεις διαφορετικοί για να μοιραστούν τις ώρες διδασκαλίας.

Αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ, φαίνεται να φέρνουν σε αντίπαλα στρατόπεδα και τους ίδιους τους καθηγητές. Για τη συμπλήρωση του ωραρίου των μονίμων εκπαιδευτικών στα σχολεία, προκρίνονται οι πιο παλιοί καθηγητές, έστω κι αν χρειαστεί να διδάξουν μάθημα με δεύτερη ανάθεση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα καθηγητές της ειδικότητας που οι «παλιοί» πήραν με δεύτερη ανάθεση να εξοστρακίζονται από σχολεία του κέντρου και να οδηγούνται σε σχολεία της Περιφέρειας.

Τα προβλήματα που δημιουργούν οι αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ και φέρνουν καθηγητές σε σύγκρουση μεταξύ τους, αναμένεται να συζητηθούν σε ανοιχτή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, αύριο, Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου