ΤΟΠΙΚΑ

Στην Κομισιόν ο Κώστας Αγοραστός για τη συνεδρίαση της επιτροπής σχετικά με τα διευρωπαϊκά δίκτυα

στην-κομισιόν-ο-κώστας-αγοραστός-για-τ-81708

Θετικές εξελίξεις για σημαντικά έργα υποδομών στον τομέα των δικτύων κομίζει από τις Βρυξέλλες όπου βρέθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Ο κ. Αγοραστός ήταν ο μοναδικός αιρετός από τη χώρα μας, ο οποίος μαζί με αποστολή του υπουργείου Ανάπτυξης συμμετείχε την Τρίτη, σε επιτροπή της Κομισιόν η οποία αφορά για τα διευρωπαϊκά δίκτυα.

Σκοπός της επιτροπής είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των μεταφορών σε ότι αφορά οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα αλλά και λιμάνια, έχοντας ένα συνολικό μπάτζετ ύψους 26,25 δισεκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2014 – 2020 για το σύνολο των κρατών – μελών.

Σε ό,τι αφορά την περιοχή της Θεσσαλίας, ο εθνικός σχεδιασμός προβλέπει την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών – Θεσσαλονίκης με πλήρη εξηλεκτρισμό της, αλλά και την σημαντική βελτίωση του οδικού δικτύου από τη Λάρισα μέχρι τα σύνορα με τα Σκόπια με ενδιάμεσους σταθμούς τον Τύρναβο, την Ελασσόνα, την Κοζάνη και τη Φλώρινα.

Ο κ. Αγοραστός είναι ο μόνος αιρετός που συμμετείχε στην επιτροπή όπου για πρώτη φορά υπήρξε αυτοδιοικητική παρουσία. Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας χαρακτήρισε ως «νίκη για την αυτοδιοίκηση τη συμμετοχή της στα κέντρα των σημαντικών αποφάσεων», ενώ συμπλήρωσε ότι «η ουσιαστική παρουσία των αιρετών στην καρδιά των εξελίξεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σηματοδοτεί μία νέα εποχή όπου τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών μπαίνουν σε σειρά προτεραιότητας στους σχεδιασμούς των κορυφαίων ευρωπαϊκών οργάνων».

Η περιφέρεια Θεσσαλίας εξασφάλισε επιπρόσθετα κονδύλι ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τη συμβολή των υπηρεσιών της περιφέρειας στη μελέτη, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των προαναφερθέντων έργων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου