ΤΟΠΙΚΑ

Στα «λευκά» από χθες το Πήλιο

στα-λευκά-από-χθες-το-πήλιο-851206

Επίσκεψη του χιονιά στις κορυφές του Πηλίου από το μεσημέρι της Κυριακής. Στα «λευκά» ντύθηκαν τα ορεινά του βουνού, ενώ μέχρι χθες το πρωί οι νιφάδες είχαν επισκεφθεί τα χωριά έως την Πορταριά.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι το μεσημέρι χθες επικρατούσε σφοδρή χιονοθύελλα και η ορατότητα δεν ξεπερνούσε τα 10 μέτρα.
Νέες χιονοπτώσεις αναμένονται από την Παρασκευή και αυτή τη φορά δεν αποκλείεται «λευκή επιδρομή» και στα πεδινά. Πολικές θερμοκρασίες που θα φτάσουν ακόμη και τους -10 βαθμούς Κελσίου προβλέπονται στις ορεινές περιοχές.
Το ύψος του χιονιού έφτασε τα 25 εκατοστά και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας τα αποχιονιστικά μηχανήματα έδιναν «μάχη» για να κρατήσουν ανοιχτό το ορεινό οδικό δίκτυο.
Τέσσερα αποχιονιστικά κινούνταν διαρκώς στα Χανιά, ενώ προχώρησαν στον καθαρισμό από το χιόνι των πάρκινκ του Χιονοδρομικού Κέντρου.
Εμπόδιο στην επιχείρηση αποχιονισμού του οδικού δικτύου στάθηκαν τα σταθμευμένα στις δύο πλευρές του δρόμου οχήματα μέσα στα Χάνια.
Σύμφωνα με τον εντεταλμένο νομαρχιακό σύμβουλο για θέματα Πολιτικής Προστασίας Χαρ. Τσαμπάζη, δεν υπήρξε μέριμνα για την απομάκρυνση των σταθμευμένων Ι.Χ., παρά το γεγονός ότι είχε ειδοποιηθεί με σχετικό έγγραφο ο δήμος Αγριάς, που καλούνταν να ενημερώσει την Τροχαία.
«Αυτό δεν συνέβη και μας προβληματίζει για το πώς θα κινηθούμε τις επόμενες ημέρες, γιατί δεν γίνεται σωστός αποχιονισμός», είπε ο κ. Τσαμπάζης.
Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Μαγνησίας έθεσε σε αυξημένη ετοιμότητα τους δήμους, καλώντας τους να πάρουν τα προβλεπόμενα μέτρα, ώστε να αποτραπούν ή να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τυχόν προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Το μεσημέρι της Κυριακής η θερμοκρασία στα Χάνια ήταν -1 βαθμούς Κελσίου, ενώ το βράδυ ο υδράργυρος «έπεσε» ακόμη περισσότερο και το θερμόμετρο έδειχνε στους -3 βαθμούς Κελσίου.
Χθες στις 12 το μεσημέρι η θερμοκρασία ήταν 0 βαθμοί Κελσίου.
Χιόνι πέντε εκατοστών «στρώθηκε» χθες το πρωί στην Ανάβρα, όπου το προηγούμενο βράδυ έπεφτε χιονόνερο.
Από τα μεσάνυχτα στους δρόμους της Ανάβρας μηχανήματα έριξαν αλάτι, ώστε να προληφθούν τυχόν αποκλεισμοί δρόμων που οδηγούν σε κτηνοτροφικές μονάδες.
Ο κ. Τσαμπάζης υπενθύμισε ότι ποσότητες αλατιού πρέπει να προμηθευτούν οι δήμοι και οι κοινότητες, ενώ η Νομαρχία μπορεί να τους προμηθεύσει σε περίπτωση που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα.
Οι θυελλώδεις άνεμοι έντασης έως και 7 μποφόρ δεν επέτρεψαν τον απόπλου χθες και το μεσημέρι το Εξπρές Σκιάθος έκανε δρομολόγιο μέχρι τη Σκιάθο, αφού δεν ήταν δυνατό να προσεγγίσει τη Σκόπελο και την Αλόννησο.
Χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις θα συνθέτουν το καιρικό σκηνικό στη Μαγνησία σήμερα και βελτίωση αναμένεται στο τέλος της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 7 βαθμούς Κελσίου και στο Βόλο από 2 μέχρι 7 βαθμούς.
Για αύριο, παραμονή Χριστουγέννων, σύμφωνα με τον Ε.ΜΕ.Σ. «Αλ. Τακούδης», στη Μαγνησία αναμένονται παροδικές συννεφιές, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ ανήμερα των Χριστουγέννων προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός.
Για την Παρασκευή σύμφωνα με τον Ε.ΜΕ.Σ. «Αλ. Τακούδης» στη Θεσσαλία αναμένονται σποραδικές συννεφιές, που σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν αρχικά βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Προς το τέλος της ημέρας θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές, ενώ για το Σάββατο αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν χιονόνερο ή χιόνι στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα κινηθεί πτωτικά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου