ΤΟΠΙΚΑ

Μεταξύ σφύρας και άκμονος

μεταξύ-σφύρας-και-άκμονος-851206

Μπορεί ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία να ξορκίζουν τα σενάριο συγκυβέρνησης, όμως δηλώσεις και δημοσκοπήσεις την ανεβάζουν ως πρώτη επιλογή. Τελικά νομίζω ότι η συγκυβέρνηση είναι μια πολύ ωραία γυναίκα, που όλοι φοβούνται να την πλησιάσουν, γιατί πιστεύουν ότι θα αποδειχθεί και μοιραία. Πώς λέμε… γυναίκα αράχνη…

Τελικά, απ΄ ό,τι βλέπω με μια χθεσινή βόλτα στην αγορά, τα Χριστούγεννα έρχονται κανονικά. Να υποθέσουμε ότι τελικώς αναβλήθηκε η εξέγερση και όχι τα Χριστούγεννα;

Πάντως φέτος τη βραδιά των Χριστουγέννων μην κοιτάτε στον ουρανό να δείτε το άστρο της Βηθλεέμ. Πιθανότερο είναι να δείτε καμιά μολότοφ. Και στη φάτνη μην πλησιάζετε. Έχουν γράψει αποκρουστικά συνθήματα.

Ολοι αυτοί που γράφουν τελευταία στους τοίχους του Βόλου αδιακρίτως, μήπως παίρνουν τίποτα ποσοστά απ΄ τους ελαιοχρωματιστές; Χρυσές δουλειές απ΄ τις αρχές του χρόνου.

Ψηφίστηκε κι ο προϋπολογισμός κι όλα καλά κι όλα ωραία. Σκεφθείτε πόσο ευφυείς είναι οι Έλληνες βουλευτές. Ψήφισαν προϋπολογισμό για ολόκληρο το χρόνο. Ενώ εμείς οι πολίτες δεν μπορούμε να κάνουμε προϋπολογισμό των οικονομικών μας ούτε για μια βδομάδα. Δεν είναι τυχαίο που εκείνοι είναι βουλευτές κι εμείς δουλεύουμε. Αυτοί τα έμαθαν. Εμείς τώρα τα μαθαίνουμε.

Πολύς κόσμος χθες και προχθές στην αγορά του Βόλου. Πεζοδρόμια και πεζόδρομοι φίσκα, μαγαζιά… σα να μη συμβαίνει τίποτα. Έγιναν όλοι οι καταναλωτές ματάκηδες; Τι να κάνουν οι άνθρωποι; Είναι το μόνο που έχει μείνει δωρεάν. Το μάτι. Όλα τα άλλα πληρώνονται.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου