ΤΟΠΙΚΑ

Κάνουν πάρτι οι διαρρήκτες

κάνουν-πάρτι-οι-διαρρήκτες-851206

Φόβος και τρόμος στον κάμπο… από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα διαρρηκτών.
Φύλλο και φτερό έκαναν χθες τα ξημερώματα τρία σπίτια. Χτύπησαν διαδοχικά στο
Ριζόμυλο, το Στεφανοβίκειο και το Βελεστίνο. Περισσότερη αστυνόμευση ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής.
Το πρώτο χτύπημα προχθές το βράδυ σημειώθηκε στο Ριζόμυλο.
Ο Κ.Β., επαγγελματίας που διαθέτει γνωστή ταβέρνα στο Βόλο, αφού έκλεισε το μαγαζί του, αναχώρησε με τη σύζυγό του για το Ριζόμυλο.
Μόλις έφτασαν στο σπίτι τους γύρω στις 2 τα ξημερώματα… δεν πίστευαν στα μάτια τους.
Όλα τα δωμάτια ήταν άνω κάτω… απτή απόδειξη ότι κάποιοι είχαν εισβάλει μέσα με σκοπό να κλέψουν. Όπως αποδείχτηκε χθες, οι δράστες επιχείρησαν να παραβιάσουν την κεντρική πόρτα του σπιτιού και αφού δεν το κατάφεραν, παραβίασαν το παράθυρο της κουζίνας και σαν “κύριοι” μπήκαν στο σπίτι.
Οι άγνωστοι εκμεταλεύθηκαν την απουσία τους, μπήκαν ανενόχλητοι μέσα στο σπίτι και “ξεσκόνισαν” συρτάρια, ντουλάπες. Ευτυχώς για τους ιδιοκτήτες δεν βρήκαν τίποτα, αφού εξαιτίας της συχνότητας των διαρρήξεων το προηγούμενο καλοκαίρι… όλοι πλέον αρχίζουν και παίρνουν τα μέτρα τους.
Από τη μανία τους ωστόσο πέταξαν από τις ντουλάπες ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, με αποτέλεσμα οι “νοικοκυραίοι” να αντικρύσουν στην κυριολεξία το σπίτι τους βομβαρδισμένο.
Το αντρόγυνο ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία, που προχθές το βράδυ όπως αποδείχτηκε είχε πολύ δουλειά στον κάμπο… αφού άγνωστοι χτύπησαν και σε άλλα δύο σημεία στο Στεφνοβίκειο και το Βελεστίνο, επίσης σε κατοικίες της περιοχής.

“Δεν είναι η πρώτη φορά…”

Οι κάτοικοι της περιοχής εκτιμούν ότι “έχουν γίνει στόχος”, αφού και το προηγούμενο καλοκαίρι είχαν σημειωθεί ανάλογα κρούσματα.
Μάλιστα τότε οι δράστες είχαν τόσο θράσος που δεν δίστασαν να εισβάλουν μέσα σε σπίτια την ώρα που οι ιδιοκτήτες ανυποψίαστοι κοιμόντουσαν.
Σε δύο άλλες περιπτώσεις εξάλλου, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, οι δράστες αποπειράθηκαν να κλέψουν πάλι σε οικίες, όμως έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.
Πηγές στης Αστυνομίας εκτιμούν ότι πρόκειται για την ίδια σπείρα, ενδεχομένως Ρουμάνων διαρρηκτών, αφού ο τρόπος με τον οποίο κινούνται είναι πανομοιότυπος.
Σε όλες τις περιπτώσεις εισβάλλουν στα σπίτια από ανασφάλιστα παράθυρα και φαίνεται ότι έχουν αδυναμία εκτός από ρευστό και σε κοσμήματα και είδη αξίας.
Οι κλοπές καταγγέλθηκαν χθες το πρωί και οι δράστες αναζητούνται. Ενεργείται προανάκριση από το Α.Τ. Βελεστίνου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου