ΤΟΠΙΚΑ

Ανεδαφικός και αντιλαϊκός ο προϋπολογισμός

ανεδαφικός-και-αντιλαϊκός-ο-προϋπολο-851206

Ανεδαφικό και αντιλαϊκό χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής Αρκαδίας Πέτρος Τατούλης. Όπως δήλωσε στη Βουλή δεν μπορεί να είναι συμμέτοχος σε αυτό το σχέδιο και εκ των πραγμάτων θα μείνει «παρών».
Σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, «η θλιβερή διαπίστωση ότι η Ελλάς είναι μια διεφθαρμένη χώρα ανεπαρκών πολιτικών έκανε το γύρο του κόσμου» ενώ «η έκρηξη της κοινωνικής οργής, σήκωσε το χαλί κάτω από το οποίο κρύβαμε σκουπίδια μας».
Αναφερόμενος σε θέματα διαφθοράς είπε ότι «κανένα σκάνδαλο δεν διαλευκάνθηκε, κανένας υψηλά ιστάμενος δεν κατέληξε στη φυλακή, μόνο κάποιοι λίγοι έχασαν τους υπουργικούς θώκους τους, και αυτό όχι με παραδειγματική υπόδειξη της εξόδου αλλά με θερμές ευχαριστίες για τη συνεισφορά και το έργο τους».
Επίσης εκτίμησε ότι «δεν εξασφαλίσαμε αδιάβλητο πλαίσιο στις προμήθειες των στρατιωτικών εξοπλισμών. Αντίθετα αφήσαμε μεσάζοντες και μεταπράτες να συνεχίζουν να πλουτίζουν σε βάρος του λαού» ενώ «δώσαμε το ελεύθερο σε ορισμένους από εμάς να ενεργούν ακόμα και ως λομπίστες αυτών των οπλεμπόρων».
Αλλες ομιλίες
«Ζούμε μια πρωτόγνωρη για τη χώρα, κρίση του κοινωνικού κράτους -και ο προϋπολογισμός του 2009 καταδεικνύει με αριθμούς αυτή την κρίση στην Παιδεία, στην Υγεία και στην κοινωνική ασφάλιση» ανέφερε στην ομιλία της η πολιτική εκπρόσωπος Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Χριστοφιλοπούλου.
«Σε αυτόν τον Προϋπολογισμό, υπάρχουν και εκτιμήσεις που προσβάλουν ακόμα και τη νοημοσύνη μας, όταν υποστηρίζουν λόγου χάρη, ότι ενώ επιβραδύνεται ο ρυθμός ανάπτυξης, μειώνεται η ιδιωτική κατανάλωση και επιδεινώνονται όλοι οι δείκτες, μαγικά τελείως μειώνεται η ανεργία και αυξάνεται η απασχόληση. Πώς θα γίνει αυτό;» αναρωτήθηκε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Είναι καιρός, η κυβέρνηση της ΝΔ να βρεθεί αντιμέτωπη με τις πολιτικές ενοχές της, και να οργανώσει την ομαλή αποχώρησή της από την εξουσία τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πολιτικός εκπρόσωπος του κόμματος για τα Δημόσια Έργα Γ. Μαγκριώτης. Σχολιάζοντας δήλωση του κυβερνητικού εκπρόσωπου Ευ. Αντώναρου για «μειωτικούς χαρακτηρισμούς» του Γ. Παπανδρέου σε βάρος της χώρας, είπε: Χαρακτήρισαν υπονόμευση τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου ότι στην Ελλάδα υπάρχει κοινωνική και πολιτική κρίση, μέσα «στις ενοχές που, μερικοί από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, ζουν για τα αποτελέσματα της πολιτικής τους και τις επιλογές τους».
Η βουλευτής του ΚΚΕ και Ε΄ αντιπρόεδρος της Βουλής Εύα Νικολαΐδου, έκανε λόγο για ένα ακόμα προϋπολογισμό λιτότητας που θα πληρώσουν για μια ακόμα φορά τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ο οποίος είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του Συμφώνου Σταθερότητας. Η κα Νικολαΐδου επισήμανε, ότι ο «μοναδικός τρόπος αντίστασης είναι να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι τον αγώνα τους και να ανασυνταχθούν». Ο υφυπουργός Παιδείας Ανδρέας Λυκουρέντζος εξέφρασε την λύπη και τον αποτροπιασμό του για το θάνατο του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου και πρόσθεσε ότι αναμένουμε τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Στη συνέχεια έδωσε έμφαση στις θεσμικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες που έχουν δρομολογηθεί για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης τονίζοντας ότι η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της.

«Είμαστε ανοιχτοί στη συζήτηση και σε προτάσεις. Δεν είναι εποχή για άγονη αντιπαράθεση, είναι εποχή που πρέπει να συμφωνήσουμε για μια ουσιαστική ενίσχυση της παιδείας», επiσήμανε ο κ Λυκουρέντζος. Ταυτόχρονα εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας ότι αναζήτησε τις προτάσεις του αλλά μόνο μια αόριστη έκθεση έχει να παρουσιάσει.

Ακόμα, ο κ Λυκουρέντζος, απαντώντας στις κατηγορίες της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, περί αποτυχημένης κυβέρνησης σκανδάλων, τόνισε ότι, «μόνο θυμηδία προκαλούν οι αιτιάσεις εκείνων που είχαν συνθήματα ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο και η κριτική τους στη παράταξη που έφερε την Ελλάδα ισότημη στην ΕΕ.»

«Δεν αισθάνονται καν την ανάγκη αυτοκριτικής, που με περίσσια τόλμη έγινε από εμάς και από τον ίδιο το πρωθυπουργό, αντιμετωπίζοντας κάθε περίπτωση και αναλαμβάνοντας την ευθύνη, στέλνοντας τις στη δικαιοσύνη. Δεν το είδαμε ούτε με το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, ούτε ακούσαμε συγνώμη από τους υπαίτιους που οδήγησαν τη χώρα στην επιτήρηση», συμπλήρωσε ο υφυπουργός Παιδείας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου