ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Το κονκλάβιο
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου κ. Νικήτας Πρίντζος δεσμεύτηκε προς τη νεοσυσταθείσα συντονιστική επιτροπή των αγροτών της Μαγνησίας πως τα γραφεία της Ένωσης θα είναι οποιαδήποτε ώρα, ημέρα, ακόμα και νύχτα, ανοιχτά για να πραγματοποιούν τις συνεδριάσεις τους. Δεν δίστασε δε να τους ζητήσει και να ευχηθεί, σαν άλλο κονκλάβιο να βγάζουν άσπρο και όχι μαύρο καπνό!
Α.Φ.

Εκεί στις τριτοκοσμικές συνοικίες…
…Καθώς μόνο έτσι μπορεί κάποιος να περιγράψει συνοικίες όπως είναι αυτή της Νεάπολης, οι κάτοικοι εδώ και δεκαετίες βρίσκονται αντιμέτωποι ακριβώς με τα ίδια προβλήματα. Αυτό όμως που πρέπει να τους αναγνωρίσουμε είναι ότι παρά τις καταστροφές που έχουν υποστεί, έχουν ακόμη την κριτική ικανότητα και την υπομονή να καταλαβαίνουν και να παραδέχονται ότι για όλα δεν φταίει η τωρινή δημοτική αρχή. Διότι πολύ λογικά σκεπτόμενη η κ. Τασιοπούλου, κάτοικος της περιοχής και μέλος του συνοικιακού συμβουλίου, τονίζει ότι «όταν πλημμυρίζαμε πριν 50 χρόνια, δήμαρχος δεν ήταν ο Αλέκος Βούλγαρης. Και το 2006 όταν είχαμε πρόβλημα στο κοινωνικό κέντρο ο αρμόδιος τότε κ. Μαρκάκης δεν είχε έρθει να δει τι είχαμε πάθει. Όχι τώρα όμως από άλλη θέση να κάνουμε κριτική».
Α.Φ.

Συμπέρασμα
Στις έρευνες που κάνει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ στις συνοικίες κάθε Κυριακή υπάρχει μια κοινή διαπίστωση. Όλοι οι κάτοικοι, μέλη των συνοικιακών συμβουλίων, ασκούν κριτική στη δημοτική αρχή, αλλά με μια παράμετρο.
Αποστασιοποιούνται σε ό,τι αφορά τον Δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη και ρίχνουν τα βάρη στους συνεργάτες του, τους οποίους και φωτογραφίζουν ή κατηγορούν άμεσα για τα άλυτα προβλήματά τους…
Πρόκειται για ένα πολύ μικρό δείγμα για το λαϊκό αίσθημα που επικρατεί για την παρούσα δημοτική αρχή… Παρ’ όλα αυτά μπορείτε να το σκεφτείτε, αν θέλετε…
Α.Φ.

Πολιτική,
όχι προσωπική …
Σκωτσέζικο ντους, με διαρκή εναλλαγή ζεστού – κρύου, διαχρονικά, η τέχνη της πολιτικής, στην ελληνική κονίστρα. Από το πολικό ψύχος της προηγούμενης εβδομάδος για την παράκαμψη της Ζαγοράς, στο θερμό κλίμα των τελευταίων ημερών, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για την αποτίμηση του ΠΕΠ Θεσσαλίας για την Τρίτη Προγραμματική Περίοδο, οι σχέσεις Γκούπα – Παπατόλια.. Ο επικεφαλής της ΝΑΜ έδωσε τα εύσημα στον πρώτο για την συστηματική λειτουργία προσωπικής δράσης που έφερε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Μέχρι εκεί όμως.Και οι δύο εμμένουν στις θέσεις τους και ως εκ τούτου επιφυλάσσονται για τα νέα επεισόδια αντιπαράθεσης.
Ο πρώτος ομολογεί ότι ως ανώτερος αξιωματούχος τους σημερινού κόμματος διατηρεί για λογαριασμό του το αναφαίρετο δικαίωμάνα υπερασπίζεται μέχρι κεραίας το πρόγραμμα της γαλάζιας διακυβέρνησης του τόπου. Στον αντίποδα ο δεύτερος ομολογεί ότι η αντιπαράθεση δεν έχει χαρακτηριστικά προσωπικής αντιπαράθεσης, αλλά αυστηρά πολιτικής, κάτι που απορρέει από το δικό του δικαίωμα να στηρίζει τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, αλλά και της εδραιωμένης πολιτικής του πεποίθησης, ότι οι συνθήκες πλέον έχουν ωριμάσει για να πάμε επιτέλους ως χώρα στο θεσμό του αιρετού περιφερειάρχη…
Α.Τ.

Μικρή
χαραμάδα …
Η γραμμή Βούλγαρη – Καφρίτσα ανοικτή τα τελευταία 24ωρα , με στόχο την επάνοδο στην Ομάδα του πρώην Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ . Πάντως χθες το πρωί Καφρίτσας και Καπούλας μίλησαν στο Γ. Κουμιώτη, με τον πρώτο να αφήνει μία μικρή χαραμάδα στο ενδεχόμενο επαναπροσέγγισης …
Α.Τ.

Ικανοποίηση ….
Ικανοποίηση στον κλάδο Εστίασης και Διασκέδασης Νομού Μαγνησίας για την πρόσφατη κυβερνητική εξαγγελία για μείωση του δημοτικού τέλους από το 2% στο 0,5%, σε μία προσπάθεια ελάφρυνσης της θέσης των επαγγελματιών του κλάδου. Θεωρούν ότι η μείωση, έστω και προσωρινή, μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για την οριστική κατάργηση ενός τέλους που πολλές φορές στο παρελθόν, έχει αποτελέσει σημείο τριβής, ανάμεσα στους επιχειρηματίες και τους Δήμους. Οι χαμένοι της ιστορίας βέβαια είναι οι ΟΤΑ που βλέπουν την κυβέρνηση από τη μία να τους δίνει μέρος των παρακρατηθέντων πόρων των προηγούμενων ετών και από την άλλη να τους παίρνει αυτά που είχαν ως δεδομένα μέχρι τώρα…
Α.Τ.

Ξεσκονίζουν
Ψηφοδέλτια
Μπορεί οι πολίτες να έχουν πάθει σύγχυση με τα περί συγκυβέρνησης, ωστόσο για καλό και για κακό τα κόμματα προετοιμάζονται.
Διάβαζα μάλιστα ότι η Χαριλάου Τρικούπη ξεκίνησε αθόρυβα την προετοιμασία του κόμματος για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Όπερ σημαίνει ξεσκόνισμα των ψηφοδελτίων που είχαν συγκροτηθεί το Σεπτέμβριο του 2007 και αρχίζουν οι προσθαφαιρέσεις. Αυτός μας κάνει, αυτός όχι… και άλλα τέτοια.
Όλα αυτά βέβαια υπό την αίρεση ότι οι εκλογές δεν θα γίνουν με λίστα… διότι διαφορετικά τα πράγματα είναι πιο απλά. Έτσι τουλάχιστον λένε..
Β.Κ

Θεωρίες
περί Κέντρου…
Αυτό που ωστόσο προβληματίζει πολλούς είναι όταν ακούνε ότι πρώτιστος στόχος για το ΠΑΣΟΚ αυτή την ώρα είναι να επανακτήσει την κυριαρχία στον χώρο του κέντρου, στους «νοικοκυραίους» που εμφανίζονται ως οι πλέον ανήσυχοι για τα γεγονότα που εξελίσσονται μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή.
Αυτό τους συνιστούν –όπως διαβάζω- οι επικοινωνιολόγοι, τονίζοντας ότι οι κεντρώοι ψηφοφόροι σε κρίσιμες στιγμές στρέφονται στην εκάστοτε κυβέρνηση ως τη μόνη πηγή εξουσίας που μπορεί να τους προστατεύσει και αυτό θα πρέπει να αποφευχθεί.
Και δεν κατάλαβα, εκτός από τους “νοικοκυραίους” οι άλλοι, οι πολλοί, που δεν ανήκουμε στο κέντρο… μπορούμε να ελπίζουμε;. Μας υπολογίζουν άραγε;
Β.Κ

Επ αόριστο
Ξαποσταίνουν για λίγο οι αγρότες, αλλά θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα τους βρει μπροστά της η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από τη νέα χρονιά.
Μπορεί να κάνουν χαλαρά Χριστούγεννα -πού τέτοια χαρά εν όψει ανασχηματισμού- αλλά από τον Γενάρη προβλέπονται μποφόρ πολλά.
Έτσι είναι αυτά, όποιος σπέρνει ανέμους, θα θερίσει κάποια στιγμή θύελλες. Και τα πράγματα πλέον δεν είναι αστεία. Οι αγρότες έχουν φτάσει σε απόγνωση. Και μόνο αυτή μπορεί να τους βγάλει στο δρόμο επ΄ αόριστο.
Β.Κ

Δεν υπάρχει
θέμα πλειοψηφίας
Ακουγα χθες στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη τον πρώην αντιδήμαρχο Βαγγέλη Καπούλα και τον αποχωρήσαντα από την ομάδα πλειοψηφίας Αντώνη Καφρίτσα. Αμάν πια αυτό το στούντιο, ανταρτοφωλιά έχει γίνει. Σε λίγο θα σηκώσουν απ΄ έξω και σημαία αντιεξουσιαστών. Πάντως οι δύο πρώην στενοί συνεργάτες του δημάρχου Βόλου έκαναν σοβαρή κριτική. Ο Αντώνης ο Καφρίτσας με αυτά που τους λέει τους καθαρίζει όπως τις καραβίδες στο τσιπουράδικο. Τους αφήνει ακάλυπτους και χωρίς όστρακο με ερωτήματα και μόνο. Σκέψου ν΄ αρχίσει και τους πυροβολισμούς. Από την άλλη πλευρά ο Καπούλας ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα πλειοψηφίας, έστω κι αν αποχωρήσουν κι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, αφού ο ίδιος σε τέτοια περίπτωση θα υπερψηφίζει τις προτάσεις του δημάρχου, έστω κι αν διαφωνεί, προκειμένου να μην περιέλθει σε ακυβερνησία ο δήμος. Έχει ο πρώην αντιδήμαρχος την κακή εμπειρία 2000-2002 και δεν επιθυμεί να επαναληφθεί εκείνη η κατάσταση, ακόμη κι αν διαφωνεί σε αρκετά πράγματα. Αυτά έλεγαν χθες οι δυο τους στο ραδιόφωνο, ο δήμαρχος προφανώς τους άκουγε απ΄ το γραφείο του κι ετοίμαζε τις πρωτοβουλίες. Τι άλλο να ετοιμάσει, μελομακάρονα;
Χ.Μ

Επιλογές διττής
σημασίας
Με τούτα και με τ΄ άλλα το Μεσογειακό Χωριό τελικά θα γίνει στην πρώην Βαμβακουργία. Οπωσδήποτε η περιοχή θα αναβαθμιστεί. Αυτό είναι το θετικό. Για την εικόνα της διοργανώτριας πόλης δεν στοιχηματίζω ότι θα βελτιωθεί. Τυνήσιοι και Μαροκινοί αθλητές οπωσδήποτε θα είναι πιο κοντά στο δικό τους κλίμα. Το πράγμα με λίγη καλή προσπάθεια μπορεί να αποκτήσει και την αναγκαία γραφικότητα. Μόλις βγαίνουν απ΄ το Μεσογειακό Χωριό οι αθλητές από τις χώρες του Μαγκρέπ θα νομίζουν ότι βρίσκονται σε κάποια Μεδίνα. Στενά σοκάκια και γραφικότητα.
Χ.Μ

Ανέκδοτο
Σας το παραθέτουμε για να σας φτιάξουμε τη διάθεση αυτό το κυριακάτικο πρωινό: «Σταματά ένας τροχονόμος έναν οδηγό:
– “Tο μπρος φανάρι είναι σπασμένο, 100 ευρώ πρόστιμο”, του λέει με αυστηρό ύφος. “Και το δεξί πίσω είναι σπασμένο! Αλλα 200 ευρώ”, συνεχίζει. “Και τα φλας δεν δουλεύουν! 350 ευρώ! Και οι ζώνες ασφαλείας είναι χαλασμένες! 250 ευρώ! Με συγχωρείτε κύριε, αλλά δεν το προσέχετε καθόλου το αμάξι; Έχουμε ήδη φτάσει τα 1.100 ευρώ!!”
Και ο οδηγός:…
– “Δεν με νοιάζει ρε φίλε. Πες μου πότε θα είναι έτοιμο να περάσω να το πάρω…”»
Ν.Τ

Η δήλωση της εβδομάδας
Αμέσως μετά τον διορισμό του από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του τερματοφύλακα Αντώνη Νικοπολίδη ως δενδροκηπουρού του δημοσίου, δήλωσε: «Εκεί το χορτάρι θέλει κούρεμα!» Φτωχός ήταν ο Αντώνης Νικοπολίδης κι έτσι η φιλέσπλαχνη πολιτεία έτρεξε να του εξασφαλίσει τα γηρατειά.
Ν.Τ

Αμεση
παρέμβαση
Το 14ο δημοτικό σχολείο Βόλου αντιμετώπιζε σοβαρά λειτουργικά προβλήματα. Η δημοτική σύμβουλος, υπεύθυνη για θέματα παιδείας, Σούλα Μπαρτζώκα τα αντιμετώπισε σε ένα 24ωρο. Έτσι το σχολείο λειτούργησε κανονικά, ενώ υπό άλλες συνθήκες θα χρειαζόταν να μείνει κλειστό για μια εβδομάδα. Γενικώς η Σούλα τρέχει για πολλούς λόγους. Τρέχει για να ολοκληρώσει έργο, τρέχει και για ν΄ αποφύγει ίντριγκες και παγίδες που πλέον είναι αυτοφυή φυτά στο περιβάλλον του δήμου Βόλου.
Χ.Μ

Απόλυτα
ικανοποιημένος
Φωτό: Θανάσης Παπαδήμας
Την απόλυτη ικανοποίησή του εξέφρασε χθες ο δήμαρχος Κάρλας για τις νέες εξαγγελίες του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά σχετικά με τα συμπληρωματικά έργα στον ταμιευτήρα. Τουλάχιστον για την περιοχή μας ό,τι έχει υποσχεθεί ο Γιώργος Σουφλιάς το έχει κάνει και με το παραπάνω, έλεγε ο κ. Παπαδήμας. Βλέπετε στη Μαγνησία δεν υπάρχει μόνο κίνημα αντισουφλικών αλλά και φανατικοί λάτρεις του… σουφλέ.
Χ.Μ

Καταλληλότερο
Ή σε νεκροταφείο ή σε σφαγείο… Δίπλα σε αυτούς τους χώρους προτείνεται η κατασκευή Γηροκομείου στην Ανάβρα και «πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης της κοινότητας για το ποιος χώρος είναι καταλληλότερος!
Η μεν κοινοτική αρχή έχει επιλέξει οικόπεδο δίπλα στο κοιμητήριο και η αντιπολίτευση που θεωρεί ότι δεν είναι ό,τι καλύτερο για τους ηλικιωμένους να περνούν την ώρα τους με …θέα τους τάφους αντιπροτείνει οικόπεδο δίπλα στο σφαγείο.
Η διαφωνία παρουσιάστηκε στον νομάρχη Μαγνησίας, ο οποίος επικεφαλής νομαρχιακού κλιμακίου επισκέφθηκε την κοινότητα, και κλήθηκε από τις δύο πλευρές να αναλάβει ρόλο «διαιτητή». Τους εξήγησε ότι θεωρεί ανεπίτρεπτη την παρέμβαση της Νομαρχίας στα εσωτερικά της κοινότητας και τους άφησε να τα βρουν μεταξύ τους…
Β.Σ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου