ΤΟΠΙΚΑ

Το ααφαλιστικό και τα αποθεματικά

το-ααφαλιστικό-και-τα-αποθεματικά-851206

Η πρόσφατη ιστορία με τα αποθεματικά του Επικουρικού Ταμείου των Δημοσίων Υπαλλήλων , σε συνδυασμό με τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το ελάχιστο εισόδημα των 950 ευρώ, επανέφερε στο προσκήνιο το μέγα ζήτημα του ασφαλιστικού προβλήματος, που αναπόφευκτα θα το βρει μπροστά της η ελληνική Κυβέρνηση. Όποια και αν είναι αυτή.
Επανέρχονται ερωτηματικά πώς έγιναν φύλλο και φτερό τα αποθεματικά των Ταμείων στο όνομα μίας έωλης και κακώς εννοούμενη κοινωνικής πολιτικής, όπως επίσης ερωτηματικά εγείρονται αν θα δοθούν 950 ευρώ, όταν αυτοί που έχουν διανύσει τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια πλήρους ασφαλιστικού βίου παίρνουν συντάξεις που δεν ξεπερνούν τα 550 ευρώ.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η άσκηση μίας τέτοιας πολιτικής θα οδηγήσει πολλούς σε αποθάρρυνση για συνέχιση του επαγγελματικού τους βίου. Όπως επίσης διερωτώνται ποιος θα καλύψει τις ασφαλιστικές εισφορές προς το ΙΚΑ για την τετραετή ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων, όταν τα ελλείμματα του ΙΚΑ είναι δυσθεώρητα και όταν η επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος της χώρας μας εκτιμάται ότι απαιτεί ένα ποσό της τάξεως των 20 δις ευρώ!!!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου