ΤΟΠΙΚΑ

Παγωμάρα στην αγορά

παγωμάρα-στην-αγορά-851206

Μετρημένοι… στις αγορές τους ακόμη οι Βολιώτες καταναλωτές.
Προβληματισμένοι εμφανίζονται οι έμποροι, που βλέπουν ότι οι μέρες περνούν και το δώρο ξοδεύεται στις απολύτως απαραίτητες υποχρεώσεις.
Σήμερα Σάββατο η αγορά θα είναι ανοιχτή από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, ενώ αύριο Κυριακή τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.
Το αγοραστικό ενδιαφέρον προς το παρόν περιορίζεται σε είδη ένδυσης και υπόδυσης και στα είδη δώρων, αλλά με πολύ φειδώ… όπως ομολογούν οι έμποροι, βλέποντας ότι “το ταμείο παραμένει ακόμη μείον”.
Οι προσδοκίες ωστόσο παραμένουν ειδικά για το επόμενο διήμερο, καθώς σήμερα Σάββατο και Κυριακή που η αγορά θα είναι ανοιχτή, όπως και μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη πρωί και απόγευμα.
Την Παραμονή των Χριστουγέννων, Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου, η εμπορική αγορά θα λειτουργήσει από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, ενώ το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Την παραμονή εξάλλου της Πρωτοχρονιάς η αγορά θα είναι ανοιχτή από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, ενώ τη δεύτερη μέρα της Πρωτοχρονιάς τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.
Το αίτημα φορέων για λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου έχει απορριφθεί σε επίπεδο ΕΣΕΕ.
“Όσο πλησιάζουμε προς τις γιορτές, το κλίμα αντιστρέφεται ειδικά στα είδη ένδυσης και υπόδυσης αλλά και στα είδη δώρων, τονίζει ο κ. Μαγαλιός, υπογραμμίζοντας ότι η εμπορική αγορά του Βόλου έχει επάρκεια σε προϊόντα και πολύ προσιτές τιμές και θα πρέπει οι καταναλωτές να στηρίξουν τα τοπικά προιόντα και την τοπική αγορά, επιβεβαιώνοντας ότι οι έμποροι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους κυριολεκτικά στον 13ο μισθό, αφού σε σχέση με πέρυσι την ίδια εποχή ο τζίρος είναι μειωμένος κατά 30% τουλάχιστον.
Αυτό που ωστόσο έχει κάνει αίσθηση και καταδεικνύει την οικονομική στενότητα είναι το γεγονός ότι πολλοί καταναλωτές -περιμένοντας τις εκπτώσεις- κάνουν από τώρα παζάρια, αναζητώντας πιο προσιτές τιμές, ενώ δεν λείπουν και τα καταστήματα που σε ορισμένα είδη κάνουν προσφορές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου