ΤΟΠΙΚΑ

Το συντονιστικό των αγροτών

το-συντονιστικό-των-αγροτών-851206

Μακριά από κάθε κομματική προτίμηση, από μηδενική βάση και με μόνη προτεραιότητα την ενίσχυση του αγροτικού κόσμου, θα ξεκινήσει τις εργασίες της για τον καθορισμό του πλαισίου των αιτημάτων και της οργάνωσης όλων των αγροτών της Μαγνησίας η νεοσυσταθείσα 15μελής Ενωτική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Μαγνησίας, η οποία εκλέχτηκε χθες στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΕΑΣ Βόλου παρουσία εκπροσώπων αγροτών από όλες τις περιοχές της Μαγνησίας.
Η δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες της Μαγνησίας, αλλά και της Θεσσαλίας γενικότερα, αποτέλεσε το κινητήριο μοχλό για τη σύσταση επιτροπής.
Στόχος είναι ο καθορισμός και η καταγραφή των αιτημάτων των αγροτών της Μαγνησίας αλλά και η υποβολή προτάσεων και πρωτοβουλιών για το μέλλον της γεωργίας και του αγροτικού κόσμου.
Παράλληλα η επιτροπή θα είναι πλέον το αρμόδιο όργανο, το οποίο και θα εκπροσωπεί τους αγρότες της περιοχής μας σε όλες τις μελλοντικές συσκέψεις.
Να σημειωθεί πως πρόκειται για 15μελή επιτροπή, την οποία στελεχώνουν εκπρόσωποι από όλες τις αγροτικές περιοχές της Μαγνησίας (Αλμυρός, Σούρπη, Πήλιο, Ριζόμυλος, Στεφανοβίκειο κ.α.). Η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής θα πραγματοποιηθεί άμεσα την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου στις 5:00 μ.μ.
«Είναι ανάγκη η επιτροπή να συνεδριάσει άμεσα και να καθοριστούν τόσο τα αιτήματά μας, όσο και τα επόμενα βήματα των αγροτών της Μαγνησίας. Σημαντικό όμως είναι και το γεγονός πως προσπαθήσαμε η επιτροπή όχι μόνο να αποτελείται από εκπροσώπους όλων των αγροτικών περιοχών, αλλά να κάνουμε μια μίξη της νέας και της παλαιότερης γενιάς, για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τη σύμπραξη της ορμητικότητας με την πείρα», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου κ. Νικήτας Πρίντζος.
Εν τω μεταξύ καταδίκασαν την ΠΑΣΕΓΕΣ και όπως επισήμανε ο κ. Παταβάνος, «η ηγεσία της ΠΑΣΕΓΕΣ δεν στάθηκε ποτέ στο πλευρό μας, αν και είναι ο επίσημος συνομιλητής μας με τον υπουργό», ενώ ο κ. Νικόπουλος ξεκαθαρίζοντας πως δεν την υποστηρίζει τόνισε ότι «δεν είναι η ΠΑΣΕΓΕΣ αυτή που θα δώσει τη λύση. Η κυβέρνηση θα τη δώσει όποτε και αν το θέλει και εφόσον δει τους συστηματικούς μας αγώνες και τις δυναμικές μας κινητοποιήσεις».

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου ωστόσο κ. Πρίντζος δεν στάθηκε μόνο στη ΠΑΣΕΓΕΣ, αλλά άσκησε και δριμεία κριτική σε όλους τους φορείς και ειδικά στη πανεπιστημιακή κοινότητα, καθώς «ενώ μπορούμε να έχουμε μια ενημέρωση, δεν είπαμε να έρθουν οι καθηγητές στο δρόμο, μας αγνοούν».

«Τρομακτικά» χαρακτήρισαν δε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς οι τιμές στο σύνολο των αγροτικών προϊόντων, όπως ανέφεραν είναι εξευτελιστικές και «πλέον είναι κατάντια αυτό που ζούμε. Έχουν πέσει σαν τα κοράκια και ζητάνε από εμάς να βγάλουνε όλα τα σπασμένα τους, αλλά αυτοί δεν φοβούνται, γιατί είναι όλοι μαζί ενωμένοι στην απάτη», δήλωσε σχετικά ο κ. Λεμονής από την περιοχή του Πτελεού.

Την 15μελή επιτροπή θα στελεχώνουν οι κκ. Διονύσης Βαλασάς, Νίκος Κάπελας, Γιώργος Παπαθανασίου, Νίκος Λεμονής, Χρήστος Κολοκύθας, Γιάννης Παλαβάκης, Χαράλαμπος Παδέρης, Θοδωρής Συρταριώτης, Χρήστος Ρήγας, Γιάννης Μπατζιάκας, Δημήτρης Παταβάνος, Σωτήρης Γαλογαύρος, Ευάγγελος Ρηγίνος, Δημήτρης Σπαθής και Βαγγέλης Τζιρέκολος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου