ΤΟΠΙΚΑ

Κατάληψη από εργαζόμενους

κατάληψη-από-εργαζόμενους-851206

Τελικά… ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Φώτης Γκούπας υπέγραψε χθες την προγραμματική της Νέας Ιωνίας μετά τις διορθώσεις που έγιναν. Την ερχόμενη Δευτέρα τελικά η καταβολή του Δώρου στους υπαλλήλους των Νομικών Προσώπων.

Μέχρι η έγκριση να φτάσει στο Βόλο, εργαζόμενοι των Νομικών Προσώπων του Δήμου Νέας Ιωνίας, ο δήμαρχος Π. Μαβίδης και οι αντιδήμαρχοι δημοτικοί σύμβουλοι και από την μειοψηφία οι κ.κ. Γιάννης Μολοχίδης, Νέστορας Μανιάρας και Μάκης Μπαλλής μαζί με το σύλλογο εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας παρέμεναν συγκεντρωμένοι στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης στην οδό Δημητριάδος, όπου πραγματοποίησαν κατάληψη.

Ενα μεγάλο πανώ στο οποίο αναγράφονταν ότι “130 οικογένειες θα μείνουν απλήρωτες και χωρίς δώρο μέρες γιορτών” είχε αναρτηθεί στο ισόγειο του κτιρίου και ένα ακόμη μπροστά από την είσοδο του γραφείου της Διευθύντριας κ. Δανάης Χριστογιάννη.

Οι υπάλληλοι άρχισαν να συγκεντρώνονται από νωρίς το πρωί στην οδό Δημητριάδος. Η αγωνία είχε φτάσει στο κατακόρυφο.

Αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου, του συλλόγου των εργαζομένων και των υπαλλήλων συναντήθηκαν με την κ. Χριστογιάννη για να της εξηγήσουν για μία ακόμη φορά το κοινωνικό πρόβλημα που τείνει να δημιουργηθεί, εάν και εφόσον η Περιφέρεια επιμείνει στην τυπολατρεία, κλείνοντας έτσι τον δρόμο της εκταμίευσης των χρημάτων της προγραμματικής.

Η κ. Χριστογιάννη στην αρχή φάνηκε να επιμένει στις απόψεις της, ωστόσο γύρω στις 8.30 αναχώρησε για τη Λάρισα, προκειμένου να συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη κ. Φώτη Γκούπα, ο οποίος και τελικά υπέγραψε προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία.

Σημειώνεται ότι η προγραμματική ανάμεσα στο Δήμο και στα Νομικά Πρόσωπα του Πολιτιστικού, του ΔΟΚΠΥ και του Αθλητικού Οργανισμού είναι ύψους 463.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στην καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων στους συγκεκριμένους εργαζόμενους, αλλά και στην καταβολή του μισθού για το μήνα Δεκέμβριο που λήγει σε λίγες μέρες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου