ΤΟΠΙΚΑ

Επιτέλους συνεδρίασαν…

επιτέλους-συνεδρίασαν-851206

Με μορφή ανώνυμης εταιρίας θα λειτουργήσει η Εκτελεστική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων, ενώ παρουσιάστηκε χθες το business plan της εταιρίας και παράλληλα κατατέθηκε πρόταση από το Δήμαρχο Βόλου για τη συντήρηση του Κωπηλατοδρόμιου της Κάρλας να την αναλάβει το Ελληνικό Δημόσιο.
Όλα τα παραπάνω επισημάνθηκαν στο περιθώριο της χθεσινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων, που συνεδρίασε χθες το μεσημέρι στο κτίριο Σπήρερ στο Βόλο και μετά από δηλώσεις που έκαναν ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Νεόφυτος και οι Δήμαρχοι Βόλου και Λάρισας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Ερ. Νεόφυτο, «η Εκτελεστική Επιτροπή θα έχει τη μορφή Α.Ε. έχουν υπογράψει, όπως είπε, τα 2/3 των υπουργών, καθώς έχει κατατεθεί και το business plan της εταιρίας. Ένα εργαλείο που δείχνει με βήματα αναλυτικά τις καθημερινές μας ενέργειες».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αλ. Βούλγαρης επεσήμανε ότι «υπολείπονται τρεις υπογραφές των υπουργών, ΠΕΧΩΔΕ, Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας. Αυτός ο νόμος λέει ότι η Εκτελεστική Επιτροπή γίνεται Δ.Σ.,μιας Α.Ε. κατά το πρότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων. Θετικό είναι ότι συζητάμε σήμερα το business plan και προχωρά η σύσταση της Α.Ε. ».
Να σημειωθεί ότι αποφασίστηκε η επόμενη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής στο Βόλο να πραγματοποιηθεί μετά το νέο έτος, αλλά και να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής στη Λάρισα.

Το Κωπηλατοδρόμιο
της Κάρλας
Θετικές ήταν οι απόψεις των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, όσον αφορά στο θέμα του Κωπηλατοδρομίου της Κάρλας. Ο κ. Νεόφυτος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η θέση της Εκτελεστικής Επιτροπής για το Κωπηλατοδρόμιο είναι θετική. Από τη στιγμή που διαπιστώσαμε ότι και η τοπική κοινωνία το θέλει και είχε ενταχθεί και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, από εκεί και πέρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τη μεταμεσογειακή του χρήση. Αν το ξεπεράσουμε κι αυτό, δεν υπάρχει πρόβλημα».
Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αλ. Βούλγαρης πρότεινε να συμπεριληφθεί το Κωπηλατοδρόμιο στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, καθώς όπως δήλωσε «επειδή υπάρχει προβληματισμός για τη συντήρηση, ζήτησα να συμπεριληφθεί στο πρακτικό ότι η γνώμη μου είναι ότι το ελληνικό δημόσιο είναι εκείνο που πρέπει να χρηματοδοτεί τη λειτουργία των αθλητικών χώρων σε όλη την Ελλάδα και ως εκ τούτου οφείλει να χρηματοδοτήσει και το Κωπηλητοδρόμιο της Κάρλας. Τα άλλα θέματα, πώς θα λειτουργήσει και ποιοι θα συμβάλλουν στα έξοδα, είναι άλλο ζήτημα».

Ο Δήμαρχος
Λάρισας
Την αισιοδοξία του δεν έκρυψε και ο Δήμαρχος Λάρισας κ. Κ. Τζανακούλης, ο οποίος δήλωσε ότι «σχετικά με τις παραιτήσεις του κ. Φ. Γκούπα και του κ. Διαμάντου, απ’ ό,τι ξέρω μόνο ο κ. Γκούπας παραιτήθηκε επίσημα, ο κ. Διαμάντος δεν υπέβαλε παραίτηση. Όσον αφορά στα υπόλοιπα θέματα, είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε πολύ καλά, δεδομένου ότι πολύ σύντομα θα τελειώσει ο νόμος που θα ορίζει τη μορφή της Εκτελεστικής Επιτροπής και αποφασίσαμε εντός Ιανουαρίου να γίνει συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στο Βόλο και συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπή στη Λάρισα. Είμαι ικανοποιημένος, καθώς είμαστε δίπολο που έχει τις υποδομές έτοιμες σε μεγάλο βαθμό, αλλά και για τα άλλα ζητήματα όλοι έχουν συστρατευθεί μαζί μας για να πετύχουμε τους καλύτερους Μεσογειακούς Αγώνες. Γκρίνια επιτρέπεται, μιζέρια δεν επιτρέπεται».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου