ΤΟΠΙΚΑ

Από το 2009 γραμμή για Ιταλία και Αγγλία

από-το-2009-γραμμή-για-ιταλία-και-αγγλία-851206

Ομόφωνο «ναι» είπε το νομαρχιακό συμβούλιο Μαγνησίας στη συμφωνία μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και της Airport Marketing Services Limited για τη διαφήμιση του νομού στην ηλεκτρονική σελίδα της αεροπορικής εταιρίας Ryanair, που προγραμματίζει άνοιγμα γραμμών από το 2009 μεταξύ Ν. Αγχιάλου με Ιταλία και Αγγλία.

Το νομαρχιακό συμβούλιο στην ουσία ενέκρινε τη διάθεση ποσού 150.000 ευρώ για διαφήμιση, με την αντινομάρχη Μεταφορών Εύη Αδαμάκη να διευκρινίζει ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξέλιξη και η κατ’ αρχήν έγκριση για τη διάθεση του ποσού είναι αναγκαία, ώστε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να είναι σε ετοιμότητα μόλις κλείσει η συμφωνία.
Για επαινετή προσπάθεια μίλησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάν. Πρίντζος και εκτίμησε ότι δύσκολα οι υπόλοιπες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της Θεσσαλίας θα διαθέσουν χρήματα, αφού με αυτό τον τρόπο θα επισημοποιηθεί το αεροδρόμιο ως Κεντρικής Ελλάδας «και η μικροψυχία υπάρχει». Οριστική απάντηση, όπως είπε, θα έπρεπε να υπάρχει από την ΤΕΔΚ, ενώ παρατήρησε την απουσία των ξενοδόχων από την κοινή προσπάθεια.
Επιφυλάξεις κατέθεσε ο επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας Απ. Νάνος, επισημαίνοντας ότι μπορεί να υπάρχει συνεννόηση με τους δήμους, ώστε να συμβάλουν οικονομικά, ωστόσο, δεν φαίνεται διάθεση.
Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Κοκκίνης πρότεινε να ζητηθεί άμεσα σύσκεψη με τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης με αίτημα να διαθέσει το κονδύλι που απαιτείται για τη διαφήμιση του νομού στην ηλεκτρονική σελίδα της αεροπορικής εταιρίας, ενώ και ο ίδιος εκτίμησε ότι κανένας από τους δήμους δεν θα διαθέσει χρήματα, «αντίθετα θα ζητήσουν να βάλει η Νομαρχία και τα δικά τους».
Η κ. Αδαμάκη επισήμανε τη σπουδαιότητα υπογραφής της συμφωνίας, αφού θα ανοίξει τακτικές αεροπορικές γραμμές από τη Ν. Αγχιάλου για Λονδίνο και Ιταλία επτά μήνες το χρόνο.
«Δεν θέλω να πιστέψω ότι οι άλλες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της Θεσσαλίας δεν θα κατανοήσουν την αξία των τακτικών πτήσεων, ούτε και ότι οι δήμοι του νομού δεν θα αποφασίσουν να διαθέσουν 2.500 ευρώ για δύο χρόνια», είπε η αντινομάρχης.
Το νομαρχιακό συμβούλιο ολοκληρώθηκε στις 9:30 το βράδυ, χωρίς να έχουν συζητηθεί όλα τα θέματα ημερήσιας διάταξης, τα οποία αναβλήθηκαν για επόμενη συνεδρίαση και συγκεκριμένα στις 29 Δεκεμβρίου.
Θέματα του επόμενου συμβουλίου είναι η έγκριση του επιχειρησιακού σχεδίου μερικής απασχόλησης έτους 2008 και η παρουσίαση της δεύτερης φάσης της προγραμματικής σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τη χωροθέτηση του νέου Διοικητηρίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου