ΤΟΠΙΚΑ

Κοιτίδα γνώσης για άπορα παιδιά

κοιτίδα-γνώσης-για-άπορα-παιδιά-86652

Εντονο ενδιαφέρον για τη δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία στην ενορία της Ευαγγελίστριας Ν. Ιωνίας

Εθελοντική πρωτοβουλία που «αγκάλιασε» εξήντα εννιά περίπου παιδιά στη διάρκεια της χθεσινής χρονιάς, είναι το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας που θα λειτουργήσει και φέτος στην ενορία της Ευαγγελίστριας Ν. Ιωνίας.

Το Σάββατο 11 Οκτωβρίου στις 6 μμ θα τελεστεί ο Αγιασμός έναρξης των τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας και των κατηχητικών που λειτουργούν στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Ν. Ιωνίας.

Το ενδιαφέρον είναι έκδηλο και η αυξητική τάση στις εγγραφές εμφανής, καθώς αρκετοί γονείς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, στρέφουν το βλέμμα τους στην τοπική Εκκλησία. «Γονείς έρχονται και ζητούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους τα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, αντλώντας προφανώς πληροφορίες από τους γονείς παιδιών, που παρακολουθούσαν πέρυσι μαθήματα» όπως αναφέρει ο προϊστάμενος του ναού π. Κωνσταντίνος Αυγέρης.

Στη διάρκεια της φετινής χρονιάς θα διδάξουν εθελοντικά 15 εκπαιδευτικοί και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα θα διδάξουν σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου 3 μαθηματικοί, 3 φιλόλογοι, 2 καθηγητές ηλεκτρονικών υπολογιστών, 2 καθηγητές Αγγλικών, 1 καθηγητής Βυζαντινής μουσικής, 1 φυσικός, δύο δάσκαλοι μουσικών οργάνων, κιθάρας και μπουζουκιού και για τα παιδιά δημοτικού θα υπάρχει μια και ίσως και δεύτερη δασκάλα.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν έκφραση φροντίδας και κοινωνικής αλληλεγγύης για τα παιδιά άπορων οικογενειών, ενώ όπως επισημαίνει παράλληλα ο π. Κωνσταντίνος «φέτος παρατηρείται ακόμη εντονότερο ενδιαφέρον από γονείς και μαθητές για τα δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλία που θα πραγματοποιηθούν για δεύτερη χρονιά στην ενορία μας».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου