ΤΟΠΙΚΑ

Μεταξύ σφύρας και άκμονος

μεταξύ-σφύρας-και-άκμονος-851206

Ελπίζω στον αγώνα με την Σεντ Ετιέν ο Νικοπολίδης να μην ποτίζει τον χλοοτάπητα του γηπέδου, γιατί διαβάζω ότι με υπογραφή δύο υπουργών διορίστηκε κηπουρός σε υπηρεσία. Αφού τον διόρισαν που τον διόρισαν, γιατί δεν τον διόριζαν χτίστη στο δημόσιο, μήπως χτίσει και την εστία του να ησυχάσουμε κι εμείς;

Αν με ρωτάτε τι πόνεσε στο δήμο Βόλου πιο πολύ, ο Ρέππος ή ο Καφρίτσας, θα σας έλεγα ανεπιφύλακτα ο δεύτερος. Ο καραβομαραγκός περιορίστηκε σε αψιμαχίες και σπρωξίματα. Ο Αντώνης όμως προκάλεσε βαθιά τραύματα με τα όσα είπε.

Αμα δείτε τι μεταδίδουν τις τελευταίες ημέρες τα ξένα δίκτυα για την Ελλάδα, μάλλον θα αισθανθείτε έντονα την ανάγκη μετανάστευσης. Τέτοια δυσφήμιση ούτε οι εχθροί μας να την είχαν κάνει παραγγελία. Καλύτερη αρνητική καμπάνια δεν σχεδίασαν ούτε οι Ισπανοί τότε με τις βρώμικες τουαλέτες. Απογοήτευση σας λέω.

Θα συνεχιστούν οι διαδηλώσεις και μετά τις γιορτές προειδοποιούν συνδικαλιστές, εκπαιδευτικοί, μαθητές και φοιτητές. Δεν είχαμε καμιά υποψία ότι πρόκειται να γυρίσουν στα θρανία και στις αίθουσες. Αυτό άλλωστε θεωρείται ντεμοντέ, συντηρητικό και αναχρονιστικό. Επανιδρύεται η περιπατητική σχολή του Σωκράτη, αλλά με άγριες διαθέσεις. Στο μεταξύ τα φροντιστήρια είναι τα νέα χρηματιστήρια. Χρυσές δουλειές σας λέω.

Το 2008 κλείνει με ρασοφόρους, κουκουλοφόρους και… ροπαλοφόρους. Εμείς σε ό,τι έχει σχέση με… φόρους δεν έχουμε καλή σχέση. Ούτε και με τον Αλογοσκούφη. Γιατί κι αυτός είναι… αλογο-φόρος.

Σήμερα έχουμε και επίκαιρο ανεκδοτάκι. Δύο αναρχικοί – αντεξουσιαστές παίζουν σκάκι. Ο ένας λέει: ΜΑΤ! Κι ο άλλος απαντάει: ΝΤΟΥΟΥΟΥΟΥ…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου